Bokslut

Då var året 2010 snart till ända. Det har knappast varit det värsta året jag har haft, men inte direkt något toppenår heller.

Det började så fint med att jag och Jonny hade uppehåll. Sen blev vi tillsammans igen. Sen vart det slut och blev tillsammans igen två eller tre gånger. Inte så skojigt.

Vi fick tillgång till min gamla lägenhet i Göteborg i februari. Under sommaren fick vi byta till en 3:a på samma gård - mycket efterlängtat.

Jag började jobba igen under våren. Ungefär halvtid. I augusti fick Valle äntligen dagisplats så jag kunde börja heltid igen. Bara för att inse det inte riktigt var det jag ville heller. :S

Och dagis vart en hit för Valle! Älskade det till en början. Sen lite strul med lämning (även hämtning ibland..). Men sånger har han lärt sig! :) Blinka lilla stjärnan är en favorit.

Sommaren spenderades en hel månad av semestern i Byske. Ganska trevligt. Mycket mygg. Roligt att simma med hästar första gången för mig. :)

Inget Jugoslavien blev det i år heller. Varken pappa eller pojkvän vart så pigga på att resa just någonstans med mig så i oktober fick jag nog och reste till London med två småsyskon. :) Fick där träffa Erika som jag inte sett sen Australien. Skoj skoj.

Någon gång i början av sommaren slutade jag och min dåvarande bästa vän Emma att prata med varandra. Mycket tråkigt. Har varit arg och ledsen om vart annat. Det är väl inte direkt löst ännu och vet inte vad som händer med det. Inte så skoj att umgås om man inte betyder något för den andre.

Oj oj, här blev det visst mycket negativt. Men kanske att året över lag varit ganska dåligt? Sämre än jag trott.

I januari blev jag dock brunett och hade väntat mig att bli tagen mer seriöst. Samt ha roligt. Så 2010 vart året med mig som brunett. Kan konstatera att det inte var någon hit. Har varken haft roligt eller blivit tagen seriöst. Lärdom: Blondiner har roligare! Sen har jag också lärt mig att mitt hår klarar 5 blonderingar utan att gå av. Eller 6 närmare bestämt, har årets sista i håret nu... Skulle va snyggt om det gick av nu då. Hehe...

I våras började jag läsa ryska en kväll i veckan. Mycket spännande och lärorikt!

Har även fått gå en Business Improvement-kurs på jobbet. Väldigt intressant och roligt att man fått chansen.

Just ja, 1,5 på högskoleprovet blev det under hösten också. :) Inte fy skam.

Sist men inte minst har jag bokat en härlig semester i Australien åt mig själv. Börjar resan redan den 2 januari.

Så med en sådan start på 2011 kan jag bara hoppas att det blir riktigt bra! :D

Jag var också på ett föredrag om NLP under hösten och har insett att det där verkligen är något jag vill lära mig mer om. Kanske en kurs till hösten? Ska spara lite pengar. Eller mycket pengar.

Årets bästa bok kan nog vara Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Håller på med den just nu.

Och sist men inte minst måste vara årets film, Tomorrow when the war began. Filmatisering av boken med samma namn skriven av John Marsden. Har dock kollat halva än bara, så möjligt det kan bli årets film även nästa år... :)

Nu ska här snoffsas till och göras redo för en trevlig början på toppenåret 2011...

GOTT NYTT ÅR!!!NLP with integrity

Testa denna trevliga blogg:

http://www.heidiheron.com/


1 Kommentar

En kommentar på 7 inlägg??
Bloggning var nog inget för mig ändå. Klart slut.

Lantliv

Jag la ner hela det där julkalendersbloggs-tramset... Orka sitta och lista sina rädslor, vad som får en att gråta osv. Tror inte det är sunt att sitta och tänka på massa negativa saker. Har roat mig med att göra saker som gör mig glad idag istället! :)

Först en promenad medan ljuset fortfarande var framme. Sen Lundbäck med Valle. Sovning för han och ridskola för Anja, Agnes, Lina och Astrid. Skoj skoj! Lånade även med Moddy som fick åka med i bagaget på bilen. Kände mig som en riktig lantis. :)

Jag och Sandra hann också med en ridtur precis innan det blev mörkt kl 14:30. Vi blev kvar där hela kvällen och kollade 10.000 BC på deras nya tv. Sen dags o starta bilen en halvtimma innan man ska åka hem. Och hem och lämna nyckeln i bilen under natten.

Glömt något? Ja, just det: Lyssnat på en (1) radiokanal hela dagen i bilen också. Typ det kommer en dålig låt så tänker man byta... Men det finns ju bara en!


25 - En första

En första vadå? Denna var lite svår. Har grunnat halva dagen. Kom sen på ett par förslag. Insåg sen att allt man gjort en gång haft en första gång. Och sen hade vi inte internet till datorn. Så....

....En första gång att ha ett försenat inlägg till julkalendersbloggen.

Varsågoda!

Jonny och Jimmy ikväll

Julafton

Julafton firades i Byagården i Båtvik som vi hyrt då vi var närmare 25 pers (!) som skulle fira. Det var stora ytor för barnen att springa på. Lite ringdans blev det allt till allas glädje. Dessvärre var jag inte helt 100% så vi vek in lite tidigare.

GOD JUL!

Jag och Valle sover middag

24 - Det här får mig att gråta

Detta känns som en liten konstig rubrik såhär på julafton. Men here we go, detta får mig att gråta:
 • När jag känner mig ensam
 • När folk skäller på mig som jag förtjänat
 • När folk skäller på mig utan att jag förtjänat det
 • När barn far illa
 • När Valle slår sig och det är mitt fel
 • När Valle slår sig och det inte är mitt fel
 • När idioter kör på min bil när Valle åker med
 • Sorgliga filmer
 • Sorgliga böcker
 • När det känns som om ingen bryr sig om mig
 • När jag inte får som jag vill
 • När min pojkvän eller andra bestämmer saker över mitt huvud.
GOD JUL


23 - Det här får mig att må bra

Jag tror vi alla är ganska lika på den här punkten. Det här får mig att må bra:

Snälla barn, jul, sommar, semester, resor, Australien, att bli älskad för den jag är, vänner, roliga historier, roliga filmer, en bra bok, när jag får det jag önskar mig i julklapp, när jag får det jag önskar mig i födelsedagspresent, när folk jag bryr mig om kommer ihåg min födelsedag, att omge mig med roliga människor som gör mig glad, skratt, när jag vaknar i tid till jobbet, träning, att lära mig nya saker, när favorittidningen kommer hem i brevlådan, när jag förblir frisk och orkar göra det jag ska, när jag blir uppskattad för det jag gör, när jag prickat av alla saker på en att göra-lista, när jag blir uppskattad för den jag är, när jag får bra betyg på högskoleprovet, när jag lyckas med det jag företar mig, löning, att umgås med min pojkvän, när folk skrattar åt mina skämt, när en dag bara är perfekt, när jag får pengar som jag inte väntat mig, när min dator fungerar snabbt som den ska, när jag parkerat fel och p-vakterna inte hunnit lappa bilen, en god kaka, godis, när jag städat hemma och gjort mig i ordning och bara väntar på att gästerna ska komma, när jag träffar någon som är lik mig och känner gemenskap, min familj, my extended family, en frisk son, när bilen går igenom besiktningen, när Valle går igenom besiktningen, att spela ett roligt spel, att prata i telefon med min syster, när saker löser sig med Försäkringskassan, när jag betalt färdigt ett lån, när jag kommer in på en utbildning när jag sökt, när jag tänker på vilket bra liv jag egentligen har, NLP, när jag rider och hästen gör precis som jag vill med energi, när jag träffar någon jag saknat, när jag gör utmanande saker, när jag får många kommentarer på min blogg, LIVET.

Och tusen saker till. :)


Valle pyntar julgranen

22 - Det här upprör mig

Oj detta kan bli en ganska lång utläggning. Är ganska arg av mig som person. Eller grinig kanske? :) Dessvärre har jag inte så mycket tid så kanske inte blir så långt ändå.... Det som upprör mig är:

 • Folk som inte fattar. När man försöker förklara saker och förklarar så noga det går och den andre bara står som ett frågetecken
 • Parkeringsvakter!!! Nitiska jävlar som fullkomligt trakasserar en stackars småbarnsförälder. Det räcker att man är en minut sen eller står en meter för nära korsningen så ska dom böta. Till vilket pris? Vad ska det ge? Måste väl finnas bättre saker att lägga Göteborgs Stads resurser -polis? korta dagiskö? domstolar?
 • Radio-reklam eller ännu värre, radiopratare. Ok om det inte fanns musik, men nu finns musik..... Varför ska jag sitta och lyssna på någon fjant som sitter och klagar om bland annat en julkalender för hundar? Är det verkligen någon som vill höra om sånt när dom kör bil?
 • Bittra sossar. Med andra ord folk som har sin egna politiska åsikt och vägrar acceptera att andra inte håller med. Nej jag är inte en sniken jävel, lite snål möjligtvis. Men man får väl för guds skull tycka vad man vill? Det är väl ett fritt land? Tydligen inte (ex den andra kommentaren jag fick till detta inlägg, av en anonym person naturligtvis. Orka gå in på någons blogg och gnälla)

Ja på rak arm kan jag inte komma på några fler.... Eller jo vänta:

 • Folk som inte kan köra bil. Som envisas med att köra i 40 på en 70-väg trots bra väglag. Åk buss istället!
 • När folk tror att man är dum bara för att man är tjej. På jobbet vanligtvis. Folk förklarar de enklaste uppgifter som för ett litet barn. Ja jag förstår.
 • Myndigheter och deras kundtjänster som ger olika besked varje gång man ringer (ja, försäkringskassan, jag pratar med dig) och ingen tar ansvar över att ingen kan några regler.

Ja det får nog räcka... Blir ju på dåligt humör här. :)

21 - Det här vill jag bli när jag blir stor

Ja denna eviga fråga.  Vad man vill bli då man blir stor är ju nåt som ändrats ganska drastiskt genom åren...

När jag var liten ville jag bli författare. Med tanke på gensvaret på bloggen här kanske var tur jag inte satsat på det.

Andra yrken jag varit intresserad av är sångerska, fotomodell, militär...

Matematikprofessor var jag rätt inne på ett bra tag. Det enda bekymret att det inte verkar finnas något jobb. Ja förutom en ca 7 års utbildning som fattas då, men det hade varit ett senare problem.

Nu är jag övertygad om att konsult är något som hade passat mig! Det kan ju dessutom vara ungefär vad som helst, bara expert av något slag: NLP, beteendevetenskap, personlig utveckling, hälso-/tränings-, processer av olika slag, matematik, teknik... You name it.

Ett plus är också att det verkar eftertraktat och hög lön. Ska bara bli expert på någonting först.

Tills dess, maskinoperatör anyone?


20 - Min dag i bilder

Idag har jag jobbat. Klockan ringde 05:30 och cirka en timme senare var jag på jobbet. Jag tog några foton på mig själv i omklädningsrummet. Visst blev det vackert?

Jag skyller de konstiga minerna på att jag inte är gjord för tidiga mornar!

Det jobbades på hela dagen. Har fullt upp verkligen med vanliga arbetsuppgifter och sammanfattning av mitt projekt. Var dock lagomt less när det äntligen var dags att gå hem. Knäppte dessa vackra foton utanför mitt jobb:

Sweet factory alltså

Jag åkte hem till min lilla familj, här är dom:

Jonny gjorde middag medan jag hämtade våra gäster. Pappa, Marianne och Theo:


Valle och Theo lekte som tokiga:

Småkillarna i varsin låda. Gick sådär

Nu är det dags för bloggerier, NCIS och sova. Så här ser jag ut då: So long!
Tlött..

Lusse lelle

Äntligen kom jag över kameran igen. :) Lusse liten-bilderna från Lucia samt lite farmor och farfar med Valle- och Theo-bus!
Theo och Valle hos "farfar och farfar"
Söta tomten innan pappan tvingade mamman att byta tomtedräkten till en i rätt storlek...
Tomte-nissen och mammas dator
Bästa fotot var galet suddigt. Skyller på fotografen >:/
Fikat var viktigast naturligtvis!
Valle och hans kompis på dagis, Sid

19 - Jag som liten

Varsågoda, voilá, jag som liten:

Nykommen hem från BB
Farmor och jag
Mamma och jag
4 generationer: Mormor, mamma, gammelmormor och jag
Jag och jag
Pappa och jag
Jag och Ådi (?)
Morfar, moster och jag på Lilla My
Jag och dockan Eva
Jag och lillasyster
Syskonmys
Åka vagnen (har ett identiskt sånt här kort fast med Astrid o Manne... :)
ZZzzZZzzzzzzzzzzzzZz

18 - Dåliga vanor och laster

Ja det här kan bli en del.... Skulle just fråga Jonny vad som är skillnaden mellan en dåliga vanor och laster men lyckades istället säga "Vad är en dålig ovana"... Det var stört. Nåja åter till ämnet.

Kan ju börja med de självklara såsom rökning, biter på naglarna (håller på att sluta), röker även i bilen...

Jag älskar också att handla, behöver inte bara vara kläder och sånt, även mat är roligt att spendera pengar på. Ja, lite dålig med pengar är jag allt. Morgontrött, skjuter gärna upp saker och har galen beslutsångest. Känns ibland som om jag är helt oförmögen att fatta minsta lilla beslut. Sa jag morgontrött?

Sen har jag en irriterande ovana att sitta uppe sent på kvällen när jag egentligen borde sova.

Och då har vi inte ens kommit till Facebook. Där man kan slösa timmar o bara stryka runt bland folks profiler. Nåja, kanske inte timmar men någon timme.

Sen har har en förmåga att planera in lite mycket saker att göra hela tiden. Och så blir man besviken på sig själv när man inte hinner...

Hmm det där känns ju inte riktigt som en smickrande beskrivning. Men det var väl meningen hoppas jag.

17 - Ett favoritminne

Ett verkligt favoritminne jag har är då Miranda kom och hälsade på när jag bodde i Australien. Det var så mysigt. Jag hämtade henne på flygplatsen och vi hade inte setts på ett halvår eller nåt. Hon var den första som kom och hälsade på.
Vi möttes i tropiska Cairns och jag hade styrt upp värsta resan vi skulle åka på. Men först var det mys och catching up på hostelet. Sen shopping. :) Här är vi på hästryggar i Cape Tribulation:


Ett annat favoritminne jag har är ultraljudet med Valle i magen. :) Jonny var i Norrland så Emma följde med mig. Vi vart som sura på varandra men när vi fick se den lilla i magen som sprattlade så kramades vi och skrattade. Personalen trodde garanterat vi var lesbiska. :)


Liten sjukling

Idag var det en liten knatte som var sjuk för första gången typ. Spydde i sin säng kl 6 på morgonen. Gick sen runt o spydde halva förmiddagen. Stackars Valle!

Och lite synd var det om mig också som skulle förbereda min presentation innan jobbet. Men det gick ganska bra ändå. Men man är ju ändå bara så bekväm med att prata inför folk. Not.

Och lite synd om Jonny som fått städa här idag. Och det fanns ingen tvätt-tid förrän imorn. Tur vi har ett extra rum o ställa undan tvättkorgen. :)

Får visst jaga på pappa lite angående kameran. Verkar ha glömt att lämna tillbaka den.


16 - Det här har jag ätit idag

Ja denna kanske inte var så vansinnigt spännande. Men here we go:
 • Ett pizza-bröd med ost på till frukost
 • En fjärdedels kebab-pizza till lunch (rester av lunchen igår)
 • En fjärdedels kebab-pizza till middag på jobbet (ja den räckte till 3 måltider :)
 • En påse lösgodis nu när jag slutat jobbet.
Har blivit en hel del snaskandes här om kvällarna. Igår åt jag hemmagjord kola till middag. Störigt också dessa skrovmål som brukar bli när jag kommer hem efter ett kvällsskift. Men men, ett senare problem att adressera.


Visualisering

I morgon ska jag redovisa mitt projekt på jobbet för styr-gruppen. Dvs högsta chefen med flera, bland andra pappa. Kan bli intressant. Ska spendera resten av kvällen och större delen av dagen i morgon för att visualisera att jag känner mig riktigt bekväm att tala inför folk. På engelska. I 10 minuter. Hmm...

Det kommer att gå alldeles utmärkt!

Yes baby

15 - Mina framtidsdrömmar

I mina framtidsdrömmar har jag storslagna planer där jag vill vara:
 • Smal
 • Rik
 • Lycklig.
Inte nödvändigtvis i den ordningen. Det kan låta ytligt men tror alla tre hänger ihop och har flera betydelser vardera.

Smal. Smal är något jag blir när jag tar hand om min kropp. Äter nyttigt och tränar. Vilket får mig att må bra. Sen tycker jag det är fint att vara smal.

Rik. Att vara rik och inte ha ekonomiska bekymmer tycker jag är väldigt viktigt. Jag vill kunna ge min son ett bra liv. Pengar i sig är väl inte så viktigt. Men om jag inte har dem så är det inte mycket man kan göra. Sen behöver rik inte heller nödvändigtvis betyda rik på pengar. Rik på hälsa, vänner, utmaningar, lycka, you name it.

Lycklig. Jag blir lycklig av att göra någonting som känns meningsfullt. Jag vill ha ett arbete där jag blir uppskattad för den jag är och det jag gör. Jag vill göra någonting som är utmanande, både fysiskt och mentalt. För jag tror helt enkelt att det är bästa sättet att utvecklas.

Så vill jag ha mitt liv.

Intressant
Fint
Valle-mys!

Lusse liten

Igår var det Lucia-firande på dagis. Skoj skoj! Valle var en av flera (tusen? kändes det som) tomtar... Alla såg typ likadana ut i sina små luvor så man fick kolla noga att man fick med rätt unge hem... ;)

Den okristliga tiden 7:30. Okristligt för mig som börjar jobba kl 14 alltså. zzZZzz

Duktiga var dom dock! Valle var visst lite blyg och åt massa pepparkakor och lussebullar men han gjorde alla handrörelserna rätt till alla låtar. <3

Kameran (och tomtedräkten likaså) är dock utlånad till min käre far för Theos firande blev idag. Så ni får som vanligt vänta på foton.

Idag hade jag flyt på jobbet. Ska jobba ensam i markan imorn vilket innebär att jag börjar kl 6 som i sin tur innebär, pga av 11-timmars-regeln, att jag blev permitterad från kl 19 ikväll. Me like - mer sånt! Kvällen ledigt med betalning alltså. :) Ett senare problem hur man ska vakna i tid i morgon bitti.

Annars håller vi på att julklappshandla för fullt. Och städa. Eller ja, Jonny städar och jag springer som en ekorre i ett hjul mellan sängen och jobbet. Känns det som. Har en del att hinna färdigt på jobbet med mitt projekt innan jag går på långledigt på tisdag. Min skalle är fylld med saker som ska göras - värre än i vanliga fall faktiskt. ;)

Fan nästa år ska Grinchen här ta sig i kragen och handla alla julklappar i november. December ska vikas till enbart jul-bak, julmys, glöggdrickande, pyntandes, bakandes, fixandes, sjungandes...  Ja det får vi nog se hur det blir med den saken... Ni kan ju påminna mig......

Och nyårslöften!!! Måste filas på! Har jag inte ens haft en tanke på förrän nu när jag skrev det. Nyår är ju heligt! Har iofs köpt mig en fin klänning och sen blir det ju resa söderut redan 2 januari... Med betoning på söderut...

Just ja, visum till AU är fixat så det enda som fattas (förutom pengar på konton, e-leg för mitt MasterCard, packning, ta ut föräldrapenning, resplan, resebok, telefonnummer, boende, bikini, solisar, skor?!?!?!?!, ok det var visst en del) är flygbiljett från myggornas förlovade land till Sveriges baksida där jag flyger ifrån.

Anyway, soon: Australia here i come!! <3


14 - Bloggfavoriter

Roligt ämne - jag älskar bloggar! Jag gillar att skriva och läsa så bloggfenomenet är typ det bästa som hänt mig. :) Dessutom är jag galet nyfiken så tycker det är sååå gôtt att man kan läsa vad andra har för sig... :)

De enda kraven jag har på en blogg, ja förutom att den ska vara någorlunda intressant, är att den ska uppdateras någorlunda ofta och bilder är ett plus. Och naturligtvis skoj om man känner bloggaren, men inget måste.

Bloggar jag besöker dagligen:
Bland flera andra. Typ brukar länkas runt från listan på Johannas sida och hamna på alla möjliga flyktiga bekantskapers bloggar. :) Me like! Folk kan ju inte bli sura för man läser liksom, finns ju lösenord för sånt. Love!


Ett senare projekt

Ja den här 6 veckors-utmaningen får nog bli ett senare projekt känner jag just nu.

Synd men har verkligen inte tid när det är så mycket annat som kräver energi och planering: Jobb, projekt på jobbet, jul, julklappar, resa till Norrland, resa till Australien.

Ifall den andra bloggen försvinner tänkte jag spara info om vad man ska göra under veckorna så jag kan göra den en annan gång:

Vecka 3:
Streetwalk/run minst en km varje dag
Säg minst en positiv sak till dig själv i spegeln varje morgon

Vecka 4:
10 timmar. Denna vecka ska innehålla 10 timmars träning/motion/rörelse
Skriv ned 10 saker med din kropp som du är nöjd med.

Vecka 5:
1000 hopp. Denna vecka ska du göra 1000 hopp: Upphopp, grodhopp, benböjshopp, burpees, småhopp, hopprepshopp, längdhopp, höjdhopp.
Ge minst en ärlig komplimang till någon i din omgivning varje dag

Vecka 6:
Utför de 5 maxtesten från vecka 1 igen
Testa en ny träningsform
Skriv ned ytterligare 20 saker med dig/din kropp som du är stolt över/tycker om.

Känns tråkigt att inte hinna slutföra men jobb, Valle och mitt liv kommer i första hand....

13 - Mitt hem

Ja det här inlägget kan nog kännas lite tomt utan foton. Lånade ut kameran till pappa idag.

Men kan berätta att mitt hem är en trea i Gamlestaden på tredje våningen.

I sovrummet bor jag, Jonny och Valle.

I vardagsrummet har vi en stor hylla med Valles alla leksaker. Och en soffa. Och en tv.

I hallen har vi en gammal fin kista, en semestrig tavla och ett vitt skoskåp.

Det tredje rummet är ett gästrum slash Sigges rum då hon bor här. Även känt som min walk in-garderob då mina kläder brukar ligga strödda över golvet. :)

I badrummet finns badkar och en fin svart hylla med en växt.

I köket bor lilla hamstern. Har ett par döende växter där också. Vet inte varför mina fingrar inte blir gröna. Men plast-växter is the shit.12 - I min handväska

Denna punkten är lite roligt. Har alltid med min handväska vart jag än går. Denna valda dag fanns följande i den:
 • Plånbok
 • Nyinköpt bok
 • Ett tomt cigg-paket
 • En miniräknande linjal
 • Min lilla svarta bok (almanacka)
 • En penna
 • Ett USB-minne
 • En vaselinburk
 • Ett urklipp ur Metro om hemlösa
 • En lapp från jobbet med mina semesterdagar
 • En lapp från jobbet med mina uttagna föräldradagar
 • En snusdosa
 • Min kamera.
I jackan finns en del saker som såklart åker i väskan då jag hänger av mig jackan:
 • Mobiltelefon
 • Läppglans
 • Nycklar
 • Cigaretter och tändare
 • Headset till mobilen.
Ett helt liv?

Gör om, gör rätt.

Ja den här jävla skitdagen kan ju bara dra åt helvete.


Listan över saker som ska göras rätt i nästa liv börjar bli så jävla lång att jag tror jag blir galen.

Kan man inte bara få en ny chans till att börja om sitt liv? Jag vet ju precis hur jag vill att det ska vara.


11 - Mina syskon

Jag har tre stycken helsyskon:

Miranda som är två år yngre än mig. Hon är en stjärna på matte.

Niklas som är nio år yngre. Han spelar mest tv-spel.

Sigrid som är elva år yngre. Hon är en underbar barnvakt åt Valle.


Jag har ett halvsyskon:

Theodor som är 1,5 år. Han avgudar Valle.


Jag har två styvsyskon:

Jenny som är 20. Hon håller på att ta körkort.

Daniel som är 16. Han och Sigrid är bra vänner.

Grattis på födelsedagen Jonny!! hipp hipp hurra :O)

Blä för att jobba. Denna veckan har varit riktigt seg. Sliter som ett djur och känns som om man aldrig blir uppskattad. Man får alltid höra saker man borde ha gjort, man bör göra, man ska göra. Vad man missat. Herregud, jag gör ju inget annat än o jobba - räcker inte det?! Gött med helg.

Igår gjorde jag bort mig rejält då Jonny kom hem från Norge en dag tidigt. Han sa "Isabelle hälsar" Jag svara att han skulle hälsa tillbaka och frågade vad hon sagt mer. "Grattis på födelsedagen" svarar Jonny. "Vadå?" svara jag som inte fatta nånting "jag fyller ju inte år!".....

Det vart ju kanske inte bara runt mig jorden snurra. Får väl skylla på min blonda hårfärg... Om man kan kalla det blont... Klämde sedan ur mig ett "Men varför stod det inget på Facebook?" Som om det var en ursäkt!

Så tips på hur man gottgör bortglömda födelsedagar mottages tacksamt! :S

Just nu sitter blondering rond 3 i håret på mig och silverschampoo är införskaffat. Så är jag inte blond efter det här ska jag gå och dra något gammalt över mig.

Dark angel alltså. Ett minne blott. Hade inte ångrat mig om det inte var för allt krångel. Silverschampoo vart ju dyrt också so it better work!

Sen var jag en sväng i köpcentrat Allum. Såg där författaren till boken smällen som jag läste som gravid. Skoj tänkte jag, hon satt och signerade. Så köpte mig en bok med personlig hälsning i. Fick en mindre chock när jag såg vad hon skrivit: "Till Martina. Livet runt 30, visst är det spännande? Kram Ann Söderlund". Livet runt 30 är säkert spännande... MEN WTF jag är väl inte runt 30?? Ser det ut så?! Typ runt 25 kanske duger som epitet, eller ännu hellre, typ runt 20..... :)

10 - Det här hade jag på mig idag

Tjaa jag har ju jobbat så idag har jag haft på mig följande:

 • Svarta underkläder och strumpor
 • Grått linne
 • Blå arbetsoverall
 • Svart keps pga håret.
Nu har jag på mig följande:

 • Svarta strumpor och underkläder
 • Grått linne
 • Svarta tajts
 • Svart- och grårandig tröja.
Det var det hela. Kanske inte alltför intressant. Möjligtvis jacka, mössa och halsduk också. :)


Mössor måste vara vinterns mest underskattade plagg

9 - Min musiksmak

Det här kan bli intressant eftersom Jonny bara suckar när jag får välja låtar på Spotify. Jag kan väl inte hjälpa att ingen annan gillar Modern Talking? :) Jag älskar musik och går mer än gärna runt och nynnar på låtar som passar mitt humör. Några favoriter är naturligtvis självklara men kan nämnas ändå: Rammstein, TATU, Nationalteatern, Björn Rosenström som vi ska försöka se i sommar alla andra verkar ju gö det. Nah screw this, säger som Piff och Puff det är bättre jag visar er istället:

Bästa låten

En annan bra låt
Sånt här gillar vi
Sånt här gillar vi också
Bästa Australien-låten
Näst bästa AU-låten
Inte helt tokigt detta heller, också AU-musik
Denna låten sjöng jag för att få min häst att slappna av då vi red i mörkret
Också bra
Även denna AU-minnen börjar undra vad jag var före AU eftersom allt verkar börja där... Ha d gött!

8 - Ett pinsamt ögonblick

Det var inte det lättaste att komma på. Man har ju inte så många som man kan plocka fram på beställning. De tenderar ju att vara riktigt jobbiga då de händer, men förträngs sen (som tur är). Och de flesta pinsamma ögonblick vill man inte direkt dela med sig av här. :) Men en får jag väl bjuda på. Detta hände för ett par år sen, då jag lyckades lifta hem från jobbet:

Jag var lite försenad från jobbet en fredag eftermiddag och hade missat sista bussen hem. Eftersom nästa buss inte skulle komma förrän efter en timme så såg jag mig om efter en skjuts att följa med till Hjällbo där vagnen gick. Jag såg flera bilar med arbetskamrater komma körandes ut från parkeringen så haffade första bil och frågade om jag kunde åka med.

"Hoppa in där" svarade min arbetskamrat och pekade bakåt. Jag rusade vidare till nästa bil och frågade om jag kunde åka med. Det fick jag. Men såg hur han i bilen framför gapskrattade. Fattade då att han menat baksätet. :) Ännu mer pinsamt blev det när jag insåg att han jag åkte med inte ens jobbade på mitt jobb. Men fick skjuts ändå, slutet gott allting gott.

Det var ett riktigt pinsamt ögonblick. Och hade känts bättre om inte halva jobbet sett det.


Giv mig tid

Det är inte det att jag är stressad - önskar bara dygnet hade lite fler timmar så man ska hinna med allt som ska göras. Idag har det varit en hel del:

Försov oss en timme så skynda till jobbet. Skynda på jobbet för att hinna med allt o göra där. Skynda med projektet. Pratat med Emma i telefon. Skynda till dagis, skynda hem och skynda att tvätta. Handla snask på Konsum. Läsa Illustrerad vetenskap medan Valle busade i badet. Lägga mr Trött och Sur. Baka julgodis. Äta för mycket julgodis så man inte ids vara i köket mer. Blogga.

Och nu valet mellan ryska-läxa och NCIS. Inte så svårt val. (Kan ju alltid göra ryska-läxan under lunchen på jobbet... Yeah right.)

Det är riktigt att en liten hamster flyttat in här. :)

Valle river köket hos morfarsmor och morfarsfar

7 - Min bästa vän

Min bästa vän är en av de smartaste personer jag känner. Jag kan ringa henne när som helst och hon kan hosta upp allt från vägbeskrivningar till Mölndal till detaljerade beskrivningar av komplicerade matte-tal från kurser hon inte läst på många år.

Hon är också snygg och rolig och bangar inte att hitta på bus. Hon gör mig glad när jag är ledsen och jag litar på henne till 100 %.

Därmed inte sagt att vi aldrig bråkar. "Motsatsen till kärlek är inte hat, det är likgiltighet". Om man aldrig var osams hade man aldrig haft nöjet att bli vänner igen. Det finns nog ingen som kan göra mig så förbannad! :)

Jag vet att hon skulle göra allt för mig. Och även för mitt barn. Därför är hon Valles gudmor.

Min syster är min bästa vän.


Brandgula toner alltså

Jag är alldeles för snäll här mot mina läsare märker jag. Är sjukt taggad på bloggen för tillfället och tycker jag får bra respons och har massa roliga saker att skriva. :) Gött! Så bjuder på ett inlägg till här. Som vanligt efter lämplig läggningstid.

Vi bjöd in oss hos Miranda och Johan idag med vego-filéer och testade ett nytt recept/en ny maträtt. Har bara ätit grönt idag och det känns bra. Valle vart helt galen och sprang runt med moster och busade. Konstigt med tanke på hur trött han var i morse. Han sov tills jag klätt på honom overallen. :)

Har genomlidigt fösta arbetsdagen med orange hårfärg. Med keps. Som lär vara på en månad till av dessa brandgula toner att döma. :) (Noteras att brandgult inte ens är ett ord jag brukar använda, men det enda som verkar passa.....)

Det snöar här. Massor. Hela tiden. Varje lyktstolpe ser ut som i Narnia ni vet (?). Mys! Och cirkus nollgradig temp gör det riktigt trevligt att vara utomhus.

Fick som sagt en chock när jag kollade mig i spegeln i morse. Mitt vackra hår! Är inte så vackert längre. Måste också tänka på att le mycket eftersom jag ser ut som Queen Bitch med fejkblont. Ska färga typ 4 gånger till för en mer "naturlig" look. Hehe more is more.

Narnia

6 - 10 saker du inte visste om mig

Den här var lite svår faktiskt. Har redan bjudit på några sanningar i detta inlägg om ni minns? Så ska försöka vara lite nyskapande. Men samtidigt hålla det på en intressant nivå. :) En del lär ju veta flera saker men tror inte så många vet alla. Here we go:
 1. När jag var liten hade jag en osynlig kompis som hette Dagda
 2. Jag sjunger när jag kör bil men aldrig i duschen
 3. Jag åkte fast för stöld när jag var 15 år
 4. Jag har en piercing som inte syns ens när jag bara har bikini på mig
 5. Jag har kysst en tjej
 6. Jag har aldrig varit på begravning
 7. Jag tror på Gud
 8. Senast jag grät var i lördags
 9. Jag har bara ätit antibiotika två gånger i mitt liv
 10. Jag har aldrig kört moppe.
Jonny och jag

Nunda anyone?

Har äntligen styrt upp Den Violetta Sagoboken! Fick pallra mig ända till Stadsbiblioteket för att hitta den. Alltså det är samlings-sagoboken med min favoritsaga Nunda Människoätaren  i. Vill ni höra den? Ge mig tre stora JA så ska jag skriva in hela sagan här. :)

Annars har jag varit och rekat i den vegetariska delen av Willys idag. Tänkte förklara varför men det har jag inte tid med nu. Ni vet, vegetarian är ju ett så starkt ord. :) (no offence) Men tror det kan vara nyttigt att prova lite grönare mat. Och slår då 2 flugor i en smäll där jag i 6 veckors-utmaningen ska prova en ny ingrediens. Närmare bestämt quorn.

Busungarna hos farmor och farfar idag. Eller som Theo säger: farfar och farfar :)

5 - Vad är kärlek?

Ja det kan man verkligen fråga sig. Tror det finns lika många åsikter som det finns personer att tycka dem.

För mig tror jag respekt är det viktigaste. Man kan inte vara kär i någon om man inte respekterar den. Och det är när man slutar respektera varandra som det bara går utför.

Att bli kär är desto lättare. Det enda som krävs är att hitta någon man tycker luktar gott. För det går inte att bli kär i någon man tycker luktar illa. :)

Och vad gäller evig kärlek tror jag det viktigaste är att ha roligt. Att hitta en person som är så rolig att man kan skratta tillsammans resten av livet.

En annan typ av kärlek fick jag uppleva den 6 november 2008 när Valdemar föddes (kanske inte exakt i det ögonblicket, men ni förstår vad jag menar). Att kärleken till ens barn skulle vara stark var man ju beredd på, men inte såhär stark!

Att för honom skulle jag göra allting! Jag skulle kunna ha tråkigt hela livet om jag bara visste han hade det bra. Och tanken på att han skulle råka ut för någonting får mig att må illa. För er som inte har barn kan jag bäst beskriva det som den beskyddande instinkten man har för sitt husdjur - fast 1000 gånger starkare.

Kärlek måste vara den starkaste känslan och jag är glad att jag har den i mitt liv!


4 - Min önskelista

Jag tycker alltid det är så svårt att komma på det man önskar sig till jul. Det man vill ha är ju pengar. Kläder och sånt är så svårt att låta någon annan välja. Och IKEA-besöket vill man ju göra själv. Och det man vill har som inte är svindyrt har man ju redan köpt. Annars önskar jag mig följande:
 • En härlig semester i Australien
 • En fröjdefull och hälsosam jul
 • En fortsatt frisk son
 • En danspåle att installera i lägenheten
 • En häst att rida på sommaren.
Inte helt lätt alltså. Ja just ja, vill gärna att blonderingen ska bli i ordning också. Men det står nog snarast upp till herren än mina närstående. Saker till Valle är annars uppskattat.

Orange alltså..

Blondes and mortals

Efter att ha varit brunett januari till december har jag kommit på mig själv om att drömma mig till ett land med ljusa längder. Sagt och gjort - dags att bli blond igen! Planen var att testa ett år och det har jag hållit. :) Har varken haft roligare eller blivit tagen som mer seriös. Så screw this.

Med tanke på hur svårt det var att få till den mörka färgen var jag ganska beredd på bekymmer när jag ikväll startade blondering rond 1. Men i mitt stilla sinne undrar jag att om det var tråkigt att vara brunett - är det verkligen roligare med orange?!?! Skämt åsido vart hårbottnen riktigt grym. Hehe

Före och efter

Sen har vi ju nya lilla husdjuret som flyttat in... Valle gillar mycket!

3 - Mina föräldrar

Min mamma heter Sigrid Madeleine Turesdotter och min pappa heter Sven Mikael Ljungberg. De träffade varandra på gymnasiet men lever inte längre tillsammans. Pappa lever med en ny kvinna.

Min mamma är född 1959 och var 24 år, precis som jag, då hon fick sitt första barn, dvs mig. Hon jobbar som lärare på en högstadieskola här i Göteborg.

Min pappa är född 1958. Han jobbar som fabrikschef på International Färg där även jag jobbar.

Jag och Miranda med våra föräldrar

Och angående förra inlägget kan jag meddela att pojken hette Felix och är två år äldre. För er som undrade alltså.

Barnens jul

Tänk att det finns 340.000 barn i Sverige som lever i fattigdom i Sverige. I familjer som inte har råd att fira jul!

Läste om detta otroligt fina initiativ på Katrin Zytomierskas blogg.

Jag har skickat 300 kr. Kom igen. Visst kan vi alla ge något?

Julens räddare?

Vecka 1

Då var första veckan på 6 veckors-utmaningen till ända. :) Har hunnit med följande:

Fredag: storstädning räknas som 1 träningspass
Lördag: lördagsjobb 1 pass + promenerat 8 km 1 pass
Söndag: promenad 4 km 1 pass
Måndag: -
Tisdag: Promenerat 4 km 1 pass + 2 min plankan + 5 armhävningar
Onsdag: 2 min plankan + 10 armhävningar
Torsdag: Promenerat 12 km 1 pass + 10 sek jägarvila + 36 upphopp

Totalt antal träningspass: 6
Totalt km: 28 km
Totalt armhävningar: 15
Totalt plankan: 4 min
Totalt jägarvila: 10 sek

I maxtesten gick följande:
30 min: Tog mig 3 km
Plankan: 2 min
Armhävningar: 5
Upphopp: 36
Jägarvila: 10 sek

Kommentarer: Det enda som inte är gjort denna veckan är avslappningspass. Ska ta det imorgon med en yoga-dvd.


Vad som ska göras i vecka 2:

2000 trappsteg ska betas av
Tacksamhet: Skriv ned minst 3 saker som du är nöjd med
Testa ett nytt recept/ingrediens

2 - Min första kärlek

Min första kärlek. Hmm det kan man ju tolka lite olika. Men kan berätta om den första killen jag var kär i. Det var när jag gick på mitt första dagis. Jag var väl kanske 4 år.

Pappa hade en elektrisk tågbana hemma. Så en dag när mamma hämtade mig och Miranda från dagis hör hon häpet mig berätta för killen att vi minsann skulle hem och leka med nämnda tågbana. Fast det skulle vi inte alls.

Uppfinningsrik som liten också alltså. :)

Måste ju impa på killarna alltså :)

1 - Om mig

Jag heter Sigrid Martina Ljungberg. Jag är 26 år och bor i Göteborg där jag är född. Jag har en son på två år som heter Valdemar. Han är född i Skellefteå, en bit ifrån Byske där min sambo kommer från. Jag spenderade min föräldraledighet på ett år i Byske.

Innan dess läste jag en diplomutbildning i Business i Surfers Paradise i Australien. Där träffade jag min sambo. Bodde där i 14 månader. Ska även åka på besök dit efter nyår. Längtar!

Jag jobbar som maskinoperatör på International Färg sen 2004. På fritiden gillar jag att umgås med min son, träna, blogga, böcker och språk. Bland annat läser jag ryska på Folkuniversitetet just nu. Gillar även att sjunga. :) Något jag tycker är fint är piercings och är för närvarande prydd med 5 stycken samt 2 dermal anchors i en tatuering på armen.

Om mig hoppas jag folk säger att jag är snäll och rolig. Men misstänker att många även skulle nämna arg och envis. Har även hört smart.

This is me

Julkalender på bloggen

Jag gillar listor och hittade denna lista här som jag snodde... :) För december månad ska varje dag prydas av en av följande rubriker och ämnen. Som en adventskalender. Skoj skoj! Hoppas ni håller med! :)

01 – Om mig
02 – Min första kärlek
03 – Mina föräldrar
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

RSS 2.0