Uppdatering

Ja då vet vi det: Det är inga problem att blogga när man jobbar dag, men då jag jobbar kväll är det lite svårt att hitta tiden. Är hemma runt 23 på kvällen och då kollar jag o Jonny på film. Och dagtid är ju Valle ett stök. Vill helst inte ha datorn framme när han är vaken. Bara igår hade han "pillat lite" på den - och förminskat texten till oläsligt! Fattar inte hur han lyckas eftersom jag själv knappt kan det. :)

Nu börjar här bli lite ordning i alla fall. I måndags skrev jag kontrakt på nya lägenheten och nycklarna har vi fått. Så augusti ut har vi på oss att flytta och städa ur. Ska måla lite först. Har tagit hem 20 flyttkartonger från jobbet så ska börja packa snarast. :)

Får bara se hur man ska orka detta samtidigt som man jobbar. Men en utmaning är ju alltid välkommet! :)


Cathrine och Linda

Idag har vi haft finbesök av de här tjejerna! Käkat lunch och fikat. Suttit och pratat. Trevligt trevligt! Ska pallra mig till Linköping snarast för att hänga igen!


Inte nyaste fotot men fint ändå! :)


Explosioner!

Jaha, detta hände på grannfabriken till mitt jobb igår:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.413262-explosion-i-aspereds-industriomrade

Skumt. Vi blev dock inte evakuerade men de hade väl läget under uppsikt. Tydligen hördes fem stora smällar och fönsterrutor skakade kraftigt. Jag märkte naturligtvis ingenting. :]

Jag tolkar det som att jag arbetar alltför hårt och dedikerat för att låta mig distraheras. :)


Insomnia? n stuff

Jag har börjat rensa lite på vinden inför stundande flytt. Jag har ingen lust att man bara börjar fylla upp mer skåp och vindsförråd med prylar. Lätt hänt dock.

Jag har insett att jag verkar vara lite av en samlare. Dessvärre verkar jag samla på skräp. Tänkte sälja det jag inte vill ha på Tradera. Onödigt att ha saker man inte använder när andra kan använda dem. Bland annat mina ca 10 par för små svarta stövlar borde nån stackare tyckas intressera sig för. Men helt ärligt är det inte mycket som har något värde ens för mig. Vem vill ha ett urtvättat linne i dålig kvalitet exempelvis?

Sen hittade jag en del saker som är Emmas. Vet inte riktigt hur bodelningen funkar när ett vänskapsförhållande tar slut. Men med tanke på att hon inte bott här på 2,5 år kan tyckas grejerna tillfaller mig då hon aldrig nämnt dem. Bland annat termobyxor och ett tält. Camping nästa?

För övrigt var det första gången på år som jag jobbar dag. Och med 4 av 5 dagar avklarade kan jag bara säga: ZzzzzzzzZZZzzzzz... *zombie*


SMS-konversation..

..mellan mig och min pojkvän:

Jag: Hej jag har en jätteful present till dig!

Jonny: Haha, fått nått från jobbet?  ;) puss

He knows me to well....



Jag har bara lite svårt att se mig själv använda den tröjan seriöst. Jag spelar inte golf.

Sweet 25

I lördags var det dags att fira syrrans bästis Maria som fyllde 25. Grillning - Törley - sång - dans - cupcakes - hemmagjord potatissallad - ännu mer dans - cykeltur hem. Need I say more? Riktigt trevligt - tack alla inblandade!








En hel del citat värda att minnas (här ryckt helt ur sitt sammanhang):

"Så man vet vem man kan vissla efter på stan"
"Alla får ligga"
"Jag tyckte väl att det luktade fisk här"


:)

På plats i Göteborg

Då vart nära på 4 veckors semester i Byske avklarat. Mycket trevligt. Mindre trevligt att man fick tillbringa natten ensam på ett tåg.

Miranda var gullig och hämtade mig på stationen. Vi drog till Delsjön för att sola och bada. Sen blev det en cykeltur hem till mamma och äta middag. Och nu vart jag på plats hemma.

Sen verkar ett litet klargörande vara på sin plats: Vi har tillbringat större delen av min semester i Byske då vi har många vänner och hela Jonnys familj där. Inte för att det på något sätt är nånting fel med Göteborg. Även fast det är sommar. Och motsatt - hade vi bott och arbetat i Byske skulle jag nog gå i god för att vi då spenderat vår semester i Göteborg. Av den enkla anledningen att vi har många vänner och hela min familj här.

Sommar för mig är att man åker och badar, äter glass i solen, sitter i folks trädgårdar och låter barnen leka i en pool. Man kanske åker till en djurpark. Rider om man känner någon som har häst. Kanske man sticker och fiskar.  Plockar blommor. Träffas i goda vänners lag och grillar en fin sommarkväll. Dricker vin med släkt och vänner.

Och detta brukar - såvitt jag vet - göras antingen man befinner sig i stan eller på landet.

Over and out.


Miranda i vattnet och första hoppbilderna på systrar

Swimming with dolphins.. no wait - Horses! :)

Igår var det dags igen. Styra upp både barnvakt och fotograf och rida till havet för ett dopp med hästarna. Hur skönt som helst! Riktigt varmt i vattnet. Tack snälla Lisa som fotade! :) Jag lyckades också hålla mig kvar på hästryggen denna gången..






Wish it.. Dream it.. Do it..

Idag är det bara regn och rusk ute. Valle är med farmor och pappan är i Båtvik och klyver ved. Och mamman undrar vad hon ska hitta på. Ids nog inte lämna huset innan solen är framme igen. Vi fick vår första inflyttningspresent till nya lägenheten nyss. Av Sandra, en jättefin tavla som ska få hänga någonstans. Jag har också köpt en plastväxt som jag har lite planer med. Inredning är roligt! Ska bli galet efterlängtat att få möblera en 3:a. Jag längtar till många IKEA-besök... :)

Växt, tavla..


..jag får iskall kram av Sandra på bastuflotten

Gillar dagens temp

30 grader varmt idag, i skuggan. I solen var det närmare 45... Jag och Valle har spenderat dagen i Lundbäck och jäst i solen. Jag har sprungit genom vattenspridaren med småtjejerna och blivit många nyanser brunare. En kort ridtur på kvällen avslutade det hela. Mer sånt!


Gillar solen..

Badat med hästar!

Igår kväll red jag och Sandra ner med hästarna till havet för ett kvällsdopp. Var ungefär hur häftigt som helst! Vi vart först lite oroliga att hästarna inte skulle vilja hoppa i. Men det var verkligen inga problem... :) När vi var på väg upp blev Macho rädd för en våg (...) och ni ser ju nedan vad som hände då.. Hehe.





Never ever

Man ska aldrig säga aldrig:



Det var naturligtvis bilden i mitten som syftades till.. En heldag i Lundbäck och man har helt tappat konceptena... ;) Hehehe skämt åsido måste jag berätta att de inte var mina. Men sjukt sköna var dom dessvärre!


Valle the truck driver

Sen vart det en sväng på campingen med Sandra och Evelina och ungar för att hoppa i hoppborgen. Valle var den allra minsta killen i borgen. Långsamt klättrade han upp för stegen med en kö av barn bakom. Sjukt stolt kikade han nedför rutschbanan och kollade tittade mamma tittade. Vände sedan och backade ned... :)



Sommarblogg?

Att blogga på sommaren var då ingen hit. Hehe. Om man ens ids skriva något så orkar ju ingen läsa det. Antar att alla har bättre saker för sig i det varma vädret. Här var kalasfint i morse så vi var nere på stranden ett tag. För en stund sen kom regn så jag sövde Valle i vagnen och gick in. Provade att laga pannacotta, hoppas det blir gott! Och har fullt upp att prova nya kläder efter gårdagens shopping.

Just ja, jag och Johanna var i Piteå och STORshoppade på rean igår. Ju mer jag köpte ju mer hittade jag! :) Helt galet. Massor med fynd. Det tog "bara" sex timmar. Hehe. Valle och Manne skötte sig exemplariskt i varsin vagn, hela dagen. Sen var det bastuflotten igår kväll. Innan dess kubb och förfest hos Johanna. Trevlig kväll! Jag var till och med så duktig att jag drack vatten i bastun istället för öl så var inte helt förstörd i morse. Man lär sig!

Valle står som vanligt och rycker i pappa-bilen..

Cykelväder nånting

Idag blev mysig cykeltur i morse med Valle till ICA. Någon kastade av sin sko så blev att cykla hela vägen tillbaka. Man märkte det naturligtvis när vi var så gott som hemma... Men så länge solen skiner känns bekymmer av alla dess slag avlägsna.

Sen blev det tårta och fika hos Malte som fyllde 3 i veckan. Mysigt. Deras lille Emmet, bara ett par veckor gammal,  gör mig mer bebissugen än någonsin. Men ett senare projekt.. ;) Valle spenderade hela kalaset i bassängen, trots att han badat hela förmiddagen. Fan själv har man inte ens tagit årets första dopp, värsta utklassad av sin son här hehe.

Vår lägenhet i Göteborg har blivit besiktigad och godkänd idag i varje fall. Så ska försöka komma över papperena till den nya och skriva på, så fort som möjligt när man är i andra änden av landet.

Just nu är det mest fantasier om att köpa ett stort hus här och ha ett stall på gården. Martina, the horse whisperer liksom.... :D Drömma går ju. Alltid. :)

Det enda jag för dagen har att klaga på är väl ett riktigt i-landsproblem: Har nästan bara fotat liggande bilder så är inte helt förtjust i hur jag tänkte lägga in dagens foton. Eller fotona är från fisket häromkvällen. Hehe.



Sommarpix

Här vart det ju hemmakväll för mig som sagt så har laddat in lite foton. Fick ta bort x antal filmer för att få plats med fotona på hårddisken: Imponerande nog närmare 900 foton sedan dagen före midsommar! Va fan, jag tycker ju vi aldrig fotar nånting... Men bara från fiskekvällen vid älven igår var det närmare 100 bilder knäppta. Galet.

Igår hann vi även med att filma min ridning och fota Niklas som satt upp i sadeln för första gången. Eller första gången på 10 år i varje fall. Och galopperade! :) Här gör vi verkligen allt och ingenting. Men när solen skiner bär det verkligen emot att sitta i mörkret i sovrummet med bloggen - ni vet vad jag menar..

Det här blir första gänget bilder... Blandade foton på Valle som leker Byggare Bob med varenda verktyg han ser, hoppande kusiner, andra vänner, party på Lanternan och den eviga linslusen jag... :)







snyggaste linnet i år? hittades på en främling :)



Nä det här får väl räcka för idag. Ni ska ju idas klicka på bilderna också.. Hehe.

*gone fishing*

Här vart det *gone fishing* i hela sinnet. Solen skiner och jag har ridit på en äng på svettiga hästar. Nakna småungar har badat i lilla poolen i trädgården. Myggbett som bara kliar och kliar. Jag har helt förträngt vardagen och lyckades till och med glömma betala räkningar.

Jonny ska iväg ikväll så då ska jag ta mig tid att lägga in lite foton. Annars har ni väl läst LyckaTM av Will Ferguson?? :) Ett roligt lästips om alla självhjälpsböcker. Handlar om en som lyckas skriva den ultimata självhjälpsboken som faktiskt fungerar. Men vad händer med världen när alla blir lyckliga? Alla lämnar sina jobb och hänger en lapp med "gone fishing" på dörren... Riktigt bra!



RSS 2.0