Schtaaan

Idag blev en heldag med shopping tillsammans med Jonny och Sofia i Schtaaan. Hittade mycket accessoarerna när jag tog på mina spender-byxor... :) Ikväll var det dubbelpass med Pump och Spinn så är lagomt mör i kroppen! Speciellt med tanke på ridningen igår.. Härligt!

Köpte en bra bok som jag börjat plöja... "Min bästa väns dotter" av Dorothy Koomson som är så sorglig jag satt halverst o bölade innan träningen. Men ett lästips alltså!


Tisdag idag

Så blev helt osäker om det verkligen är tisdag idag eller inte....?! Lustigt. Brukar ju ha koll på det åtminstone! (: Idag har varit en kanondag; snö överallt, vindstilla och underbart solsken! Dagen har spenderats hos Sandra i Lundbäck med först ridning på schemat (behöver jag säga att jag har ont i benen?), sen promenix med ungar och hundar och slutligen middag. Trevligt! Är nog inte den enda som är helt färdig, Valle blir ju helt slut av att träffa bus-kusinerna.

Imorn ska jag med Johanna och några till på dubbelpass BodyPump och Spinn. Så har försökt stretcha varenda muskel efter ridningen idag, får se om jag kan gå överhuvudtaget imorgon... (: Just ja, även hästarna var busiga och hade rymt ut på gården när vi kom tillbaka från promenaden... Hehe.

Just nu är Jonny på gymmet, Valle kollar Teletubbies och jag försöker få upp lite bilder. Går dock verkligen trögt. Är det något jag inte tål så är det dåliga internet-uppkopplingar.. Men kan inte använda Jonnys mammas internet då en sladd är paj, så har smugit mig in på någon grannes oskyddade trådlösa. Så gratis är ju gott och man ska väl inte klaga för mycket....

Sen blev jag också totalt inspirerad av den fina bilden jag snodde till mitt förra inlägg, så nu har här handlats frön på Ica. Och jag ska odla dvärglupiner. Återkommer med resultat (om det blir något resultat att tala om) vet faktiskt inte om jag har nåra gröna fingrar eller ej. Det var nog det hela! (:Valle och snödränkta brevlådor..


...snöfylld promenad och Jonny...


..Jonnys bil i solen...


..jag sitter på Macho och småknattar skjutsar vagnen..


..Anja skjutsar Valle och uppfarten till deras gård.....deras gård..


..rymligar till hästar och mina nya frön


Field of Russel!

Egentligen hade jag inte tänkt åka till Norrland förrän till sommaren och fira midsommar. Så någonstans inom mig hade jag blandat ihop allting och förväntat mig sommar nu... Ungefär chockad av kylan (-1) har jag knappt gått utanför dörren sen jag kom hit. Igår bakade jag lite cupcakes som blev goda. Körde rubbet, bittermandel i smeten, färskost inuti, frosting på toppen och godis ovanpå. Måste få med allt som finns... :)

Idag har vi tagit en liten promenad och rastat Sandras hundar. Får se om det blir någon ridtur för mig och Sandra ikväll. Strax blire promenad med Sofia. Igår kväll slutade det snöa. Man kan numera faktiskt gå ut, även om det blåser lite grann. Begriper inte hur jag överlevt -20 i vintras... Sommar tack! Nu.


Min favoritblomma! Lupin. Eller Russel som den heter på engelska, nåt jag just lärde mig.. :)


Snö

Är det inte dags för sommar snart? Det snöar ännu mer idag. Jag kommer nog inte lämna huset, om jag känner mig själv rätt... :)

Valle hade packat för Norrland, var underbart snäll i bilen o busar med farmors katt.

Winter Wonderland är det minsta man kan säga om vädret...


Norrland

Nu är vi på plats i Norrland. Hastigt och lustigt kom Jonny hem från Norge en vecka tidigare så vi flyttade resan tills nu istället... Blir väl någon vecka här tror jag.

Språk

Alltså det begriper jag också att det inte alltid är en dans på rosor att lära sig ett nytt språk. Nog för man kunde bli galen på franskan och dess uttal, dessa otaliga oregelbundna verb, och inte minst hur 80 heter fyra-tjugo och 90 fyra-tjugo-tio. Serbokroatiskan var inte heller så lätt allt gånger, men de kyrilliska bokstäverna jag lärde mig, som används i Serbien, var bara ett komplement till de latinska. Uttal och så vidare var ungefär som i svenskan, så väldigt likt.

På ryskan kan jag dock bli helt galen ibland, när man varje gång man öppnar boken i princip måste lära sig alfabetet på nytt! Bakåtvända R som uttalas "ja", h som uttalas n, det som uttalas L kan jag inte ens hitta nåt liknande på detta tangentbord! Stavningen är ett skämt, då de har en bokstav som liknar siffran 6 som kallas "mjuka tecknet" och ska göra konsonanten lite mjukare.. Jag hör dock ingen skillnad, så kommer nog ta ett tag det här... Vet inte riktigt om det hjälper eller stjälper att ha läst serbokroatiska innan, då många ord är snarlika och det lätt blir fel. Å andra sidan lär grammatiken bli lite lättare då orden följer ett bestämt mönster för att avgöra om de är maskulina, feminina eller neutrala. Lätt att lära sig då det bara finns ett undantag (till skillnad från svenskan som måste vara ett skämt att lära sig som andraspråk då där inte finns några regler alls).

Hoppas ni är lika intresserade av grammatik som jag och hänger med vad jag menar.. Här kommer en kopia ur min kära lärobok. Kan ni gissa vad texten handlar om?


Valdemar

Jag kollade tillbaka några inlägg och lade märke till att jag inte så ofta skriver om Valle. Alltså han är ju med mig hela tiden och är en del av vardagen så finns ju inte så mycket att berätta.. :) Även om det händer saker hela tiden. Idag har han lärt sig att tända och släcka lampan i köket, han kan peka på lampan, han svarar "ja" när man ställer en fråga, han härmar de vuxnas prat med sitt eget språk likt "goggeligoggeligogg" hur gulligt som helst. Han har lärt sig öppna ytterdörren och ber man honom stänga nånting så gör han det. Han håller gärna dammsugaren och kör den över golvet. Sen mindre trevliga saker som att han fortfarande är totalt fascinerad av toaletten och häromdagen slängde en napp däri. Jag menar hur ska man göra rent den?! :S Och spisen är också lite av ett gissel.

Idag regnar det ute plus att Valle är sjuk så får se om det blir någon joggingtur för min del. Kan ju vara skönt med en extra vilo-dag också, simmade trots allt igår. I natt var Valle helt feber-frossig och natten innan sov han väldigt dåligt pga hosta. Dock en giltig anledning att ha honom i min säng.. :) Idag är han bättre, men sådär halvsjuk att han är allmänt missnöjd med allt.. Lutar starkt åt ännu en dag i mysets tecken.

Senast jag var på Öppna förskolan fick jag höra några andra föräldrars åsikter om tecknat för barn. Jag vet ju själv vad jag hade för inställning tidigare. Men numera tycker jag Valle är hur gullig som helst när han skrattar högt till Teletubbies. Och är det så farligt? Han föredrar ju fortfarande att leka liksom. Även om andras ungar aldrig skulle få ha tv:n som barnvakt då och då. Ibland låter det på folk som om det är någon tävling det här med barnuppfostran. Men jag tävlar inte. Man måste ju lita på att man själv (ja, samt den andre föräldern då, naturligtvis :P) är den bästa föräldern för sitt barn.
Sommaren 2010

Jag har stora planer för sommaren 2010! Har anmält mig till två kurser som jag hoppas hinna med båda två. Distanskurser är de båda och jag är faktiskt ganska tidigt ute för anmälan! Allt för att plocka högskolepoäng så jag någon gång i framtiden kan plugga med CSN-lån.

Den ena kursen heter Dataanalys Och Statistik och den andra hittade jag just info om, den heter Att Skriva För Webben Och Interaktiva Medier... Den senare är på 7,5 HP och där lär jag mig alltså att blogga! :) Kalas.. Sen är det verkligen skärpning om jag någon gång ska börja skriva på den där romanen jag vill plocka fram ur byrålådan och publicera... :)


Livskvalitet

Livskvalitet var för mig i fredags att ha barnvakt över natten utan att ha något speciellt planerat. Alltså skulle slappa och bara ta det lugnt. Men istället städade jag lägenheten och skurade golven... :) Mama to the bone alltså.. :) Skönt med lite sovmorgon dock.

Sen var jag ute och sprang 8:an också. Mäkta imponerad av mig själv måste jag erkänna! Nog för att det gick väldigt långsamt så tog jag mig hela vägen runt utan att bryta av till "skritt" haha.... Sprang Tjärnet runt x2 i tisdags också (5,6 km) fast där fick jag promenera en hel del pga is. Det skumma var att jag igår ändå inte var helt slut, snarare upprymd! Så detta skall göras om snarast!

Idag hade jag också barnvakt ett par timmar då jag och Fina åkte till stan. Var inte så kul dock med tanke på modet som är just nu... Hittade ingenting jag ville ha! Provade lite baddräkter men tror inte dom är gjorda för folk som mig som är längre än medel.

Nu har vi varit hemma en stund och ska bara vara hemma ikväll. Valle hostar en hel del och är lite gnällig. Få se om jag ids plugga nån ryska eller om vi bara har lilla familje-myset framför My Name Is Earl....

Förresten vad tycks om denna designen? Orka fixa nåt själv när det fanns så många fina färdiga att välja mellan! :)


Life without a car :)

Idag blev en bra mycket längre dag än först planerat... Valle vaknade kl 06:00 och det hör verkligen inte till vanligheterna! Och tji fick jag för att ha honom bredvid mig i sängen (eller soffan för att vara exakt, då vi pga min ryska sov hos mamma) för han hällde ett glas vatten över mig! Och kastade ut min telefon för trappan så den gick i 4 delar typ... :)

Sen har vi haft fullt upp. Först promenad till BVC, sen promenad till Fina o plugga matte, sen promenad hela vägen hem till oss i Finas sällskap, sen middag hos mig med Miranda och Sigrid. :) Mycket trevligt! Trodde aldrig jag skulle orka med allt, men var roligt att hitt på nåt för en gångs skull. Sen borde jag verkligen satt mig ner med ryskan. Men det har jag absolut inte gjort, snarare geekat framför datorn o sen pratat lite med Jonny...

Lite dött på foto-fronten här märker jag. Men lovar skärpning. Har fotat en del, bara inte idats lägga upp dem...... Kanske imorn? Vågar dock inte lova nåt.... :) Kan ju bli så att latheten tar överhanden... Igen. :)

Imorn ska jag även få hit bilen igen, pappa har haft den ett tag, och det ska bli grymt skönt och okomplicerat kan jag lova.. Allt blir ju lite av ett projekt när man ska ha med ALLA saker åt Valle och även mig själv, och rymma allt på vagnen... Kändes som om jag packat ett Australien-bagage igår bara för o sova hos mamma.. Och nu: sängen.. Zzzzzzzz...


Bloggdesign

Ja den här designen var ju helt gräslig, fick en chock när jag gick in på bloggen o skulle kolla hur det såg ut. Tyckte ju tidigare att den var så fin. Men samtidigt känns den tusen ggr mer personlig än den förra. Ja, kanske kvällens projekt att ta tag i? Istället för att plugga ryska. Jag behöver ändå inte plugga eftersom jag är så GRYM! Senast jag var på ryskan hade jag dåligt samvete för jag endast pluggat en timme - ändå var jag den som kunde alfabetet bäst. Snacka snigeltempo på kursen! :S

Livet är hårt när man är bäst!


High school reunion

Såå... Det har alltså dumpit ner en klassåterträffs-inbjudan i min brevlåda (eller i mammas brevlåda för att vara exakt, men ändå). Alltså återträff för 9:orna som gick ut i Kålltorp år 2000. Mina tankar om detta har vandrat från....

"Klart jag ska gå! Men alla kommer undra vars min karriär är!"

...via....

"Vad fan ska jag där o göra? Ingen kommer prata med mig!"

...till...

"Klart jag ska gå! Om ingen vill prata med mig så får det väl vara så."

Så just nu har jag bestämt mig för att gå. Men helt galet. Vad borde man ha hunnit med de senaste 10 åren?!? Jonny säger dock att det inte är någon tävling. Men på ett sätt är det väl det... Am I right?


Home alone

Ja nu har Jonny återigen åkt till Norge. Det känns lika konstigt varje gång. Jag tror inte att det är meningen att man ska vara borta från sin familj så många dagar i sträck, varje gång man jobbar. Varje gång frågar jag mig hur jag ska orka ta hand om Valle själv. Man blir ju så bortskämd när vi är två, och jag ska väl erkänna att Jonny tar hand om det mesta då han är här.

I söndags var jag och Jonny på BodyPump tillsammans. :) Jonny gjorde dock alla repetitionerna med typ 5 gånger mer vikt än mig, som knappt klarade av det jag lastat på... Var länge sen jag känt mig så ur form när jag väl tagit mig till gymmet. Tycker jag ens att det är roligt att träna? Och vad värre är så tycker jag inte att jag ser riktigt klok ut längre. Som en seriefigur! Sen hittade jag min träningsalmanacka och såg att jag fyllt i min vikt på min födelsedag. Och insåg att jag inte gått ner ett gram på 5 månader. Skärpning.

Inte mycket annat positivt som händer för tillfället. Har helt tappat suget att läsa ryska, vilket var en hård dom för min ekonomi. Och har fått räkningarna för denna månaden. Elräkningen har fördubblats. Fullkomligt deprimerande att se vad jag är skyldig MasterCard för att kunna parkera min bil i Gamlestaden under nätterna. Så bilen är numera förvisad till gratis parkering utanför mammas hus. Och ska jag ha den till nånting får jag fanimej promenera dit. Eftersom jag inte tänker lägga ett öre på busskort.

Så hmm: Trött, less, fattig... Har vi nåt mer? Ur form? Tja, från den ljusa sidan så är jag inte ledsen för tillfället. Om det är nån tröst. Hade verkligen behövt åka på den där chartern vi pratade om för några veckor sen. Men tror jag ska använda mina pengar till att få bort mina skulder istället. Jag behöver ett jobb!

Jag behöver inspiration! Och en större lägenhet. :S


Veckan som gått

De senaste dagarna har varit seriösa slappardagar! Men nu är det äntligen fredag och jag ska ut med jobbet ikväll! Inte för det är nåt speciellt med fredagar när man inte jobbar, men ändå! :) 

Jag och Jonny har bråkat och skrikit, blivit sams och varit ovänner. Jag har skolkat från ryskan med mera. Man kan ju bli helt slutkörd för mindre! Men nu är allt bra. :)

Efter BodyPump i måndags har jag haft sjuuuk träningsvärk i dagarna tre och varken velat eller kunnat göra nåt i träningsväg. Idag blir det dock en promenad innan bowlingen ikväll. Jag har tur att vi ska ut med jobbet här i Gamlestaden så det blir riktigt nära hem. För mig vill säga, som är för lat för att promenera långt och för snål för att åka spårvagn.

Men även om man inte lämnar lägenheten på flera dagar så kan man hinna med många saker. Förutom otaliga timmar framför FarmVille så har..........


...Valle klätt ut sig till polis och posat framför kameran......


....Jonny har legat på soffan.........


........Fina och jag har ätit ute och druckit vin......


.......Valle har duschat med pappa....


.......och jag har bakat cupcakes!


Utmaning

Jag antog Johannas utmaning, alltså att nämna 7 sanningar om mig själv! Och hoppas inte alltför många visste dessa saker:1. Jag var väldigt musikalisk som liten och spelade både piano, tvärflöjt och blockflöjt samt sjöng solosång.

2. Då jag var 19 år gammal hade jag en vit undulat som var hur tam som helst! Jag var dock helt förkrossad då den dog två år senare.

3. Trots att jag inte gillar katter så har jag en liten gosedjurskatt som heter Tussan samt en "kattkudde" som jag haft ända sen jag var liten. Som jag fortfarande har i min säng! Den ena fick till och med följa med till Australien.. (Kan, om ni önskar, återkomma med foton om det är någon som undrar vad en kattkudde är för nåt.)

4. Jag har ett riktigt språkintresse och tycker grammatik är jätteroligt, vilket inte brukar vara så vanligt.

5. Jag är en äkta shopaholic och har flertalet kreditkort som jag använt frekvent. Dock blivit lite lugnare på den fronten sen Valle föddes..

6. Jag älskar att läsa böcker och skriva! Och ville som liten bli författare när jag blev stor. Eller ja, vill fortfarande! :)

7. Jag sjunger alltid när jag kör bil! :) Om jag är ensam i bilen vill säga. Och vi snackar seriös inlevelse. Och vågar jag säga att jag flertalet gånger har funderat på att söka till Idol för att få veta om man e helt kass, eller ska fortsätta, utan att få gliringar...?!Ja, det var 7 saker. Ni kan ju berätta om det var något som överraskade speciellt... :)


Dagen efter..

Idag mår jag verkligen som jag förtjänar efter en tequila-shot igår.... :S Men det var trevligt! :) Vet dock inte vad som flög i mig när jag kom hem, värsta mönster-fyllan, för jag städade hela lägenheten innan jag gick och la mig. Alltså golvet var helt spotless, diskade upp all disk och gick ut med soppåsen till och med... :) Så kan det också gå!
Skål!

Idag har jag och Valle åkt lite pulka med Fina! Eller ja, Fina har åkt pulka, Valle har gråtit och jag har tröstat.... :) Så kan det gå! Vi gick även 8:an i Skatås. Och såg ett rådjur i Finas trädgård..Fan, måste erkänna att jag inte är helnöjd med detta blogg-plejset heller! Visst, metrobloggen hade sina buggar med att ändra fonten och så och jag gillar verkligen möjligheten på blogg.se att kunna infoga klickbara bilder.... Men blir ju inget snyggt i kompositionen på inlägget här! Alltså med stående och liggande bilder. Och varför buggar den med att centrera bilderna, ibland? Men men, ska ta mig tid i dagarna och kolla upp lite tips så det ser lite bättre ut...Ikväll blire fest! Jag är taggad! Minns inte när jag senast var på krogen här i Göteborg så det ska bli roligt. Ska alldeles strax hugga in på vinet. Eller ska man gö sig i ordning först? Har ingen koll alls längre... ;) SKÅL!


Tillägg....

............Just ja, glömde säga: Cathrine! Du gav mig verkligen en snilleblixt! Naturligtvis ska jag läsa upp min franska! Om jag tentar ett par franska-steg så kanske poängen räcker för att CSN nånsin ska ge mig lån igen. Kalas! :)


Vår...?

Enligt nyheterna är det alltså vår i Göteborg nu. Vår definieras tydligen då medeltemperaturen legat på över 0 grader en vecka i sträck. Härligt! Det luktar vår och fåglarna kvittrar. Dessvärre är det fortfarande svinkallt. :S

Idag har jag varit på stan en sväng med Jonny och Valle. Valle är i akut behov av nya bodys då han växt ur de han har. På bredden that is, då han endast är 75 cm lång och stl 86 är för liten.... :) Det blev två nya party-linnen till mamman också. Ska fira Nadjas födelsedag imorn så var i behov av nåt nytt. Man är ju ute på krogen så sällan att man inte köper så mycket party-kläder längre... Får se om jag ids lägga upp nåt foto senare.

Just nu har vi städat lägenheten. Jag och Valle alltså. Måste säga att jag inte fattar varför jag klagade när han var rädd för dammsugaren. Det är jobbigare nu, när han vill dammsuga själv varje gång man startar den...

Det känns som om det är mycket roligt som händer just nu. Igår var jag på inflyttningsfest hos min kusin som köpt sin första lägenhet. I förrgår kom Fina hem från Australien och stannar i 6 veckor. Jonny är också här nu. Och ska se till att träffa Johanna en hel del också framöver... Och med ryskan och träning så kallar jag det fullt upp för en gångs skull....

Hur fan hade man tid att jobba? :) Jag njuter i fulla drag av att vara föräldraledig! Och att städa och hålla snyggt efter en ettåring är verkligen ett heltidsjobb - man måste ju till och med skura köksgolvet varje dag (eller snarare efter varje måltid). Och alla leksakerna är över hela golvet varje gång han har lekt. Fattar inte hur han ids plocka fram allt....

Sen ska vi klippa Valle snart också. Hans hår växer som ogräs! Men efter en liten Evil Knievel-olycka häromdagen, där han slet loss hemmagjorda grinden hos mormor och kastade sig ut för kökstrappan (på fyra trappsteg) med sin bil så har han numera en gigantisk bula i pannan. Får vänta med klippning tills den är borta. :S Och bilen står numera i vardagsrummet....


 


Idag

Idag ska jag plugga ryska som om där inte fanns någon morgondag. För jag har kommit på vad jag ska bli när jag blir stor - utländsk diplomat! Ni vet, dom som får parkera var fan dom vill utan att få böter. För böter fick jag igen igår, 800 spänn för att stå för nära en korsning (vad är det med mig o korsningar?!). Blir galen för mindre. Jag kan komma på tusen saker jag hellre hade gjort för dom pengarna.

Dom jävlarna till p-vakter måste ha provision. Och jag är övertygad dom förföljer mig. Being paranoid doesn't mean they're not after you.


I'm alive

Olyckligtvis känns det verkligen att jag lever idag. Är inte arg längre. Bara oändligt ledsen. Gråtit och gråtit. Ringt Jonnys syrra och lipat. Ringt Jonny och lipat. Suttit framför datorn och lipat. Lyssnat på musik och lipat. Orkar fan inte göra nånting. Vill inte göra nånting heller. Väntar bara på fucking bättre tider.

Nu har jag barnvakt ett par timmar under förevändning att jag skulle plugga ryska. Så ska kolla några avsnitt av How I Met Your Mother. Och kanske lipa lite till. Och att leva genom andra har aldrig känts så viktigt. Men hey, läste en sak i min bok om tankeläsning. Att när man minns nånting vs. när man hittar på nånting, så aktiveras samma center i hjärnan. Alltså är skillnaden mellan verklighet och fantasi inte alls speciellt stor!


RSS 2.0