Starta eget

Idag blire en heldag med seminarium för min del.. Hittade en utställning om att starta eget - roligt! Hörs sen.

Jobba jobb jobb

Igår var en av de segaste arbetsdagarna på länge. I år tror jag faktiskt. Alltså när allt bara tar emot. Inte för att jag hade några speciella problem på jobbet. Men man bara känner sig så omotiverad! Drar sig undan arbetskamraterna för att inte "dra ner" dom.. Likt ett döende djur drar sig undan flockan... Visst är jag poetisk? :)

Men från den ljusa sidan så vänder det ju alltid igen. Så idag kommer nog gå bättre. Och jobbar bara två dagar. Så det är ju "fredag" för min del.

Anmälde mig till ett starta eget-seminarium på torsdag. Så spännande! Man är ju sugen. Tänk att vara sin egen chef! :) Ska bara se om jag får med mig någon.

Vädret är inget spännande. Grått och blåsigt. Man längtar efter sydligare breddgrader. Trots att det är april. Jonny är i alla fall kvar tills imorn. Skönt att slippa bo hos mamma, som annars är det jag gör då jag jobbar.


Man FÅR drömma

Bovallstrand

"It's a lovely day - I just got paid"

Idag är det kanonväder ute så jag och min lilla familj ska åka till farmor och farfars sommarstuga i Bovallstrand över natten... Mys! Ska bli riktigt trevligt. Hoppas bara det är varmt där också, tycker jag alltid fryser när jag är där... Men nu vet jag ju om det, så hoppas att de kläderna jag tar med räcker. :)


Idylliskt är bara förnamnet

Home sweet home

Äntligen har vi fått upp nya hyllan i köksfönstret! Så himla nöjd. Har spanat in en av grannarnas design ända sen jag flyttade hit för 5 år sen och nu är det sjösatt! Sen söker vi en 3:a också men då vi vill ha balkong kan det tydligen dröja ett tag. Men tänkte använda mig av Hemligheten och manifestera fram en fin lägenhet åt oss... :)


Yay me!

Igår gav jag mig på nytt ut för att springa 8:an. 48 minuter denna gång - en förbättring på 4 minuter! Det enda som är segt är att det antagligen inte kommer gå så fort nästa gång..

Kvällen spenderades hos Miranda och Johan med lite vin. Trevligt!


Varför är jag röd som en tomat en halvtimme efter träning? :)

моя семья [moja semja]

Min familj. Igår hade vi som läxa till ryskalektionen att göra ett familjeträd över vår familj. Medan en del bara hade tre personer att presentera så har jag Jonny, Valle, mamma, pappa, systrar, bröder, faster, farbröder, moster, morbror, mormor, morfar, farmor och farfar att rita upp. Och då tog jag inte med deras respektive och alla kusiner, ej heller Jonnys familj som är minst lika stor. Helt galet. Jag är verkligen glad att ha en stor familj.

Önskar bara jag hade lite foton att lägga upp åt er. Men ska jobba på det. Projekt gruppfoton. För jag är väldigt duktig på att träffa allihop tycker jag! :)

Små citroner gula

Nu har det varit jobb för mig i två dagar igen.. Är lite dålig på att uppdatera bloggen när jag jobbar.. Men ska blir bättring! Jag ska försöka jobba typ halvtid tills Valle får sin dagisplats. Det enda jag är lite orolig över är att jag ska trivas så fasligt bra med halvtid att jag inte vill jobba heltid sen. I och med att min bror hoppat av gymnasiet kan jag få hjälp med barnvakt i alla fall. Och nu är ju Jonny här så då är det lugnt.

Jonny som för tillfället går sin diet med att bara äta jordnötssmör igen. Så idag har vi STORhandlat då det är ätardag för honom imorgon (med betoning på ÄTAR). Jag undrar dock i mitt stilla sinne hur jag själv ska undvika att frossa när vi har så mycket gott hemma.

Det enda jag vanligtvis "skämmer bort" mig själv med är citronvatten! Det går typ 2 burkar citron i veckan här. Valle är lika förtjust i det, fast han dricker gärna rakt ur burken, utan vatten... :S Det ska ju underlätta matsmältningen i alla fall och det är så himla gott att jag inte tycker om vanligt vatten längre. Och jag tycker allt att mina tänder blivit vitare på köpet... :)

Sen finns det en läsvärd bok med samma namn som blogginlägget! Lästips alltså.


Namnsdag

Idag är det någon som har namnsdag minsann! Har det redan gått ett helt år sen namnkalaset? Galet.. Tiden går alldeles för fort ibland.. Det känns som igår! Men ändå inte. När man ser gamla foton minns man det som igår, men det känns ändå som en svunnen tid. Vad man var ung och naiv. Haha.. :)

Igår var jag med Miranda och hennes vänner och spelade "Med andra ord", ett spel jag gillar skitmycket! Jonny kom hem från Norge i natt så Valle fick sova hos mormor så jag kunde hämta på Nisse-terminalen kl 02:45.. Och såå trött jag var då.. :S Tror sova är det bästa som finns.

Få se vad vi hinner med denna veckan. Jonny stannar bara 8 dagar denna gången och jag jobbar måndag tisdag. Samtidigt som man bara vill vara hemma och mysa vill man ju också hinna träffa alla som vill träffa Jonny.. Så blir nog ett schema för veckan.. :)



För ett år sedan..

..tårtan som icke skall glömmas..

Dagens Valle: Namnsdagsbarnet uforskar mormors damm..


..måste ju smaka på vattnet också, så det smakar bra. :)


Tinky Winky

Idag har varit ännu en slappardag (många sådana, tss) som inleddes med lek och bus med Theo och Marianne på deras gård. Försökte fota Valle och Theo tillsammans, men lättare sagt än gjort att rada upp två uppspelta knattar för posering...

Sen fick jag lustigt nog veta att högsta chefen för mitt jobb ska vara med på familjemiddag hos farmor och farfar imorn... :) Hans kontor ligger i England så pga flygkaoset är han kvar några dagar extra i Sverige och min käre far är satt för att underhålla honom tills hemresan. Så Valle är nybadad och ska förhoppningsvis vara på sitt best behaviour imorgon.. Och jag med för den delen. Ha ha.

Igår var jag på långpromenad med barnvagnen längs milbanan i Skatås som ska föreställa vara endast 2 km längre än 8:an.. Skulle vara lite recking (hmm recking känns inte helt rätt, vilket är ordet jag tänker på...?) inför framtida språngmarscher hade jag tänkt, men tänkte om ganska snabbt. 8:an är ganska trevlig att promenera, milbanan tycktes däremot bestå av enbart uppförsbackar. (Är det ens fysiskt möjligt?!) Det tog över 2 timmar att gå! Och vissa backar var så branta att jag undrade om Valle skulle glida ur vagnen. Inget att rekommendera alltså.. :S

Lite lustig kuriosa angående hamstrar...: Sigrids hamster var någorlunda tam innan jag köpte det där hamsterhjulet åt honom.. Tydligen har han blivit inte bara smalare utan också mycket snabbare så han är omöjlig att plocka upp! Fit for fight hamster alltså. Hur lustiga är dom inte egentligen? Som springer och springer i det där hjulet, flera timmar per natt... Varför det liksom? Inte fan motionerar typ tamkaniner minsann..

Over and out for now.


Dammsugaren..


..Jonny retas alltid om Göteborg och fisk och nu står detta på grinden in till oss..


..Valdemar..


..glada gungande småungar..


..Valle och Theo..


..mammas fina lilla vän..


..kanske inte klockren kopia av Tinky Winky, men nära.. ;)


CSN

Vilken heldag gårdagen blev! Började tidigt med tvättning kl 8.. :S Lite väl tidigt för min smak men det var verkligen på tiden. Sen BVC med Valle. Sen sprang jag 8:an medan Niklas passade Valle. Klockade denna gången och sprang på 52 minuter. Måste väl anses helt ok? :)

Efter det mötte jag min barndomskompis och fikade på hennes föräldrars veranda. Sen storhandling och städning innan Johanna och hennes lilla vovve Edwin dök upp så åt vi middag och drack vin. Fast nu när jag berättar låter det inte så mycket.. Men ändå. Trevligt att sitta och prata! Var alldeles för länge sen vi sågs.... :) Det roligaste var att Edwin var livrädd för Valle, som var kolugn.. Borde ju vara tvärtom!

Nu blire strax Öppna förskolan för oss.. Och planen är att hinna med lite ryska-plugg medan Valle sover middag. Har återigen lyckats med att hela veckan gått utan att jag tittat i böckerna... Hehe.

Sen fick jag ett glädjande besked av CSN igår! Mina studieresultat från Australien var så illa som 11 godkända kurser av 35 (...) så trodde först jag skulle behöva samla poäng i flera år för att fylla ut. Men tydligen är det så att 3 år efter den senaste utbetalning kan man ansöka om nytt lån för nya studier och detta behandlas då som en helt ny ansökan. Med tanke på att det redan har gått 2 år sen min sista utbetalning så kan jag alltså om ett år plugga ifall jag vill det. En sten har lyfts från mitt hjärta! :)


Eller ska man satsa på en sångkarriär? Haha


Jag vill ha en balkong

Idag har jag fått ett efterlängtat brev från SDN Kortedala - förskoleplats! Jag har fått mitt förstahandsval. MEN. Valle är välkommen dit den 16 augusti. Wtf, har ju väntat 4 månader nu. Man ska alltså vänta i 8 månader? Sen kan jag inte tacka nej till den platsen och vänta på en annan, för då får jag inte den heller. Men störigt när jobbet bara väntar på att jag ska börja.. Vet inte riktigt hur jag ska ringa dom och berätta det här.

Vi har spenderat dagen med Fina. Först en sväng på stan och sen pizza hemma hos henne. Hon åker tillbaka till Australien i övermorgon, eller rättare sagt Thailand i två veckor först. Trots kanonväder här kan jag inte låta bli att vara avundsjuk. Innan dess var vi en sväng till Klädkällaren och köpte ett efterlängtat lakan som faktiskt passar vår säng..

Jag är helt slut! Vet inte vad jag gjort riktigt. Men solen skiner som aldrig förr så ska nog ut på gården en stund till så Valle kan gräva i sandlådan. Sen blir det nog en tidigt kväll för mig. Senast 23 ska jag sova. Har bokat ny tvättid imorn klockan 8.

Annars går vi mest runt här på gården. Valle springer runt och leker. Jag surar över att alla andra verkar ha en balkong.. (Även känt som ballong om man inte läser igenom sitt sms innan man skickar det.) Ska ringa imorgon och ställa mig i kö till en 3:a..


Hur idylliskt ser inte detta ut?!


Ledigt

Igår var ju sista dagen för denna perioden jag jobbade.. Så grymt skönt att kunna vara uppe sent igår kväll, utan att behöva ställa klockan på 5... Jag menar, inte ens Valle går upp så tidigt. Jo, visst har han vaknat när jag gått upp några dagar denna veckan :S men vanligtvis runt den mer mänskliga tiden 8. Samtidigt är det ganska trevligt att komma in och jobba lite då och då. Så man uppskattar ledigheten sen. Och något som bryter av, eftersom jag inte är så bra på att lägga upp våra dagar när jag är ledig.

Nu skiner solen som aldrig förr. Har bokat tvättid kl 12 så då ska Valle och jag till lägenheten (eller hem) då vi fått bo hos mamma denna veckan. Just ja, blev ingen biljard igår. Sigrid, min kära barnvakt, dök inte upp den tiden vi sagt, och när hon dök upp var jag alldeles för trött.. Hur som helst är Valle ute och leker i trädgården med mormor. Och jag undrar om man kan med att kolla ett avsnitt Supernatural istället för att vara utomhus.. Eller så gör jag precis som jag själv känner, jag är ju faktiskt ledig!


Sigrid har något på halsen, bobbycaren och trädgårdsmästaren Valle..


..jag posar för ett fint kort, Valle vill mest ner... :)


Que pasa?

Ikväll blire biljard (varför blandar jag alltid ihop det med bowling!?) med Angela och några andra på Que Pasa.. Ska blir skoj! :) Är bara i valet och kvalet om jag ska dricka eller ta bilen. The inconvenience of att åka kollektivt vs. the inconvenience av att vara nykter på krogen. Och pengar lär gå i vilket fall, antingen i baren eller i p-automaten (ja, jag använder faktiskt såna ibland..). Röstar nog dock för nykter då jag är trött efter att ha varit uppe sen 5 och jobbat 8 timmar idag... Och ögonen tittar redan åt olika håll, så vill inte veta hur jag skulle se ut efter ett par glas... :S :) Man lär sig!

Annars fanns det ju positiva saker med att jobba idag... Det var uttagning till Idol i morse såg jag en annons om. Så man kanske skulle sökt med?! (Ni minns det här inlägget punkt 7..) Bara för skojs skull.. Eller är jag seriös?! :) Guess we'll never know..


Sova är underskattat

Ja här hade jag till och med avsatt tid för bloggen.. Men hjärnan känns som potatismjöl så ska nog sova strax.. Valle vaknade för dagen när jag gick upp igår 05:15... Inte så populärt förhandlingsläge om att mamma skulle sköta Valle även lördag (blev erbjuden övertid, och vill verkligen jobba) trots jag försökte muta henne med en fläskfilé jag hade i frysen.. :) Sigrid lät sig dock mutas till att passa både imorn och lördag mot att jag skaffar bur och hjul åt hennes nya hamster. Win win situation då jag hade tänkt köpa detta ändå.

Trodde jag redan hade komposerat världens längsta inlägg i huvudet.. Men nu kan jag knappt skriva.. Så ni får ge er till tåls med foton tills.. Tja, tills senare helt enkelt.. :)


Stora snooozet...

Stora snoozet blir det snart för mig. Helt otroligt att man kan vara såhär trött. Eller ja, ganska troligt med tanke på att väckarn ringde 05:15.. Var på jobbet 06:24 sharpe! (En stilla undran vad som tagit över en timme däremellan dock..) :) 1 utav 3 dagar avklarade. Ganska trevligt att jobba såhär. Ena veckan 2 dagar kväll, sen 3 dagar dag. Sen någon dag kväll.. Skönt att man kan uppskatta ledigheten sen... :)

Undrar dock hur jag tänkt orka med ryskan imorn kväll.. Och plugga in 2 veckors studier på eftermiddagen?! Eller när jag nu tänkt det, ska bli spännande.. Lunch-plugg någon?! :S Hehe...


Theodor

Idag har Valle och jag varit hos min farmor och farfar på påskmiddag. Trevligt! Kul att träffa Theo också.. Han och Valle har busat.. Nu blire snart sova för mig som ska jobba tidigt imorn.. Zzzzzzzzz..


Valle busar ute o Jonny i finbilen..


..busiga kusiner och gott rosévin..


..*vi*..


..gott vitt vin, gott rödvin och vårtecken i mammas trädgård..


..Sigrids hamster och Valle o Theo..


..busiga småknattar och en del av släkten samlad..


Vad ska du bli när du blir stor?

"Vad ska du bli när du blir stor?" Någonting jag funderar ganska ofta på.. Hittade detta testet man kan göra för att får en ledtråd:

http://www8.studera.umu.se/utbildningstestet/

Jag fick som svar att jag borde arbeta med Ekonomi, Företagande och Ledarskap, eller Språk, Kommunikation och Media (stämmer väl delvis, gillar språk, inte media) eller Matematik, Teknik och IT... Alltså problemet är väl att jag helst vill läsa matte, men skulle gärna få ett jobb efter utbildningen också.. Så just nu lutar det åt beteendevetarprogrammet. Är som sugen på att lära mig läsa tankar... :) Ni vet, som i Lie to me..

Nu blir det strax sova.. Är mentalt utmattad av att ha flugit själv med Valle från Skellefteå till Göteborg... :) Han var jätteduktig dock och sprang runt i gången på planet.. Ville inte sitta stilla. Så säkerhetskontrollen blev ett helt annat kapitel. Men han verkade gilla det! Jag hade mest oroat mig över lock för öronen men ingen fara där. Och kabinpersonalen var helt underbar.

Natten tillbringades hastigt och lustigt hos Jimmy och Johanna efter gårdagens middag, vi hade inte hjärta att slita upp Valle. Så dagen började med att Anja frågar mig: "Varför har du finkläderna på dig nu? Det är ju ingen fest nu!".. Ja du.. :)


Glad Påsk!

Idag är jag ingen Easter Bunny men har gula blommor i mitt hår! Strax blir det middag hos Jimmy och Johanna i Båtvik. Dagen har spenderats på hästryggen i en 2,5 timmar lång uteritt med Sandra. Gårdagen var sängläge efter torsdagens festligheter. Och kameran ligger nedpackad i väskan, så ids inte lägga upp nåra foton nu....

Hoppas ni också har en bra påsk!!


Jag och Erika var påskharar för flera år sen.. :)


RSS 2.0