Norrlänning möter invandrare

Fullt upp känns som en mild beskrivning över de senaste veckorna. I helgen blev det, istället för försäljning av Jonnys bil, inköp av en bil till Jonnys bror. Istället för flyttstädning that is. På söndagen var Linköpingsfolk här i stan så blev Liseberg hela dagen för oss. Skitskoj!

Rena turen jag hade tagit ledigt från jobbet idag, annars hade det inte blivit någon flyttstädning alls för oss... Sista dagen vi betalt hyra är imorgon så kan ju vara käckt att lämna in nycklarna till bovärden senast då (senast betyder naturligtvis också "kommer tidigast ske" i min värld i alla fall).

Annars skrattar jag mest åt Jonnys fina "Norrlänning möter invandrare", alltså killen han köpte bilen till Jimmy av:

Jonny: Jo vi ska bara dricka kaffe så kommer vi
Kille med bil: Vi skiter i det. (norrländska då: vi skit i det)
Jonny: Va? Nej! Jag vill ha bilen!
Kille med bil: Ja, vi skit i det.
Jonny: Va? Jag - köpa - bil... (hehe, liten överdrift från min sida kanske..)
Kille med bil: Ja, vid sju-tiden...

--Hehehehhehe, jag tyckte det var hur skoj som helst!

För övrigt insikten att det inte kommer dyka upp någon kamerasladd till nya kameran här, av den enkla anledningen att den är hos mamma, där jag packade upp kameran - long story... Och dyker den inte upp där får vi ta ett beök på Clas Ohlson i dagarna så ska jag uppdatera med foton här.

Kan dock dröja lite...... Jobbar, inskolning på dagis OCH flytt - ibland undrar jag om man är en övermänniska?!?!?!? Men har funderat lite när jag jobbat på saker som måste göras, och skrev ner en lista som blev över 15 punkter (!). Så ska beta av den långsamt efter prioritering.

Sen ska man ju upp tidigt och lämna Valle på dagis kvart över 6 imorn så varför jag är vaken nu är ett mysterium - som ska lösas med ett avsnitt Lost!! :)


En sån här fick Valle från IKEA idag, riktigt nöjd! Och stod med lilla hammaren och hjälpte mamma banka ihop möbler... :)


Grannar

Jag och Jonny håller ju på med evighetsprojektet att flytta. Så vi var i gamla lägenheten och slängde grejer. Packade och lyfte till nya. När jag kom tillbaka efter en vända hörde jag bök i soprummet och trodde först det var Jonny. Det bökades så länge att jag övergav tanken att det var någon därinne och antog det var dörren som smällde.

Sekunden senare kommer en granne ut från soprummet med bland annat vår före detta sophink från badrummet samt Valles gamla skitiga skötväska! Alltså har folk det så dåligt ställt?! Sorgligt ju - rota i sopor liksom. Jag hoppas verkligen hon tömde hinken, känner mig inte helt bekväm med tanken att hon återanvänder vårt gamla schampoo och våra tandborstar.


Kläder vs. arbetskläder

Detta mötte mig i förmiddags då jag skulle logga in på bloggen. Sånt här gör mig ganska irriterad ibland, likt alla jobbtips i Metro bland annat om hur man höjer sin lön (någon hört talas om kollektivavtal? Vi är en enhet.....). Det är nämligen inte så att alla jobbar på kontor eller med mode. Och för den sakens skull behöver man inte vara mindre intresserad av att handla eller klä sig snyggt.

Eller är jag den enda tjej som jobbar på en fabrik där man har arbetskläder?

Hur som helst tycker jag att jag borde vinna tävlingen! :) Detta är delarna av min utstyrsel som jag inte kan välja bort:

(Skyddsglasögonen kallades dock "moderiktiga" på sidan jag hittade bilden..)

Och under det rymmer jag väl ungefär underkläder och strumpor. Kanske ett linne om det är vinter.

Visst är det en vinnare??!?!


Stor kille

Igår var första dagen vi provade att lämna Valle en stund på dagis. Det hade gått mer än bra. Dagis verkar vara det bästa som hänt honom! Han hade ätit duktigt, dock inte sovit och när Jonny kom för att hämta honom hade han inte varit imponerad, typ som om pappa varit där hela tiden. Skönt.


Helgen

Helgen har som nämnts spenderats i Linköping. Jonny och Valle körde mig dit och spenderade själva helgen i Stockholm. Det kändes smidigt. :)

Jag har fått träffa bebis, häst och katt. Spanat på folks nya lyor. Och gjort Linköping by night. Eller nåt... :) Och ridit Cathrines häst med världens baksmälla... Blev riktigt hårt i fredags och sen dracks det lite på lördagen så det var först idag efter halva jobbskiftet (!) som huvudvärken började ge med sig. :S Hehe.

Och innan jag åkte var jag ledsen men nu är jag glad. Så det är väl vad vänner är till för? Så mer mys med vänner - mindre tequila (men det lär man sig väl aldrig..). Foton kommer senare.... Igen.

Så tack Australien för fina vänner!


Linköping

Igår kom den efterlängtade pappan hem. Och idag bär det av till Linköping. Återkommer när jag kommit hem igen. Och sen ska det bli ett riktigt ryck efter kamerasladden. Använder mig ju av bilder som är flera hundra år gamla känns det som. :)

Vid senaste besöket i Linköping hade man en liten bulle i ugnen.. :)


Dagis!

Inskolning på dagis började idag kl 10 för mig o Valle. Han älskade varje stund. Blev helt lyrisk bara han såg alla små cyklar på gården. Inomhus var han som galen och sprang runt bland alla saker, provade att spola vatten i de små kranarna, slet någon av han en grej rusade han genast till nästa. Lät fröknarna hålla honom, käkade melon, hoppade studsmatta..

Han vart rikigt ledsen när vi gick. Och sov middag i 3 timmar efter... :] Det känns verkligen bra.


En gammal bild i väntan på att kamerasladden magiskt ska dyka upp ur en flyttlåda...

Vidare hade jag kunnat berätta om flytten. Och livet i en trea utan lampor. Men det enda jag har lust att poängtera är: Flytta måste vara det i särklass värsta som finns!!

Men jag berättar hellre att jag har bokat London i oktober med mina syskon Niklas och Sigrid. Ska ha en rendez-vous med Erika från Italien... :)


SKÅL

Skål säger jag till min underbara dator! Som blev dränkt av vin igår... :S Rotade fram den gamla som fungerar helt ok, lite seg bara. Frågade Jonny varför jag egentligen köpte den nya, tydligen hade det med att kunna spela Farmville lite snabbare at göra. Hmm.

Får se om den andra torkar upp så den funkar sen. Kanske inte det smidigaste gjort någonsin. Men gjort är gjort.

Och Linköping som sagt: Ska hälsa på fina vänner som jag träffade i Australien plus finbesök av en tjej som blev kvar där, gift och med en bebis...

Sova i nya lägenheten gick bra. Valle somnade bra och väckte mamma med pussar.


Tradera och jag rond 2

Nu ska här säljas saker på Tradera igen. Hade ju tur förra gången. Vet inte varför, men har en uppsättning svarta stövlar i mer än ett nr för smått som jag aldrig lyckats få på mig. Så lika bra o försöka göra sig av med dem. Diggar att min tå finns med i fotot. Men ska man sälja skor så hör väl foten till va? ;)


Visst är de dyrbara?

Annars börjar jag bli något lost av att kolla på Lost. Skulle skriva "pinnen lossnade" på en lapp på jobbet och skrev "pinnen L-O-S-T-n-a-d-e"... Det tyckte jag var roligt.

Idag är Valle varit med mormor i Bovallstrand och har sovit där. Själv längtar jag tills ikväll då Fina kommer över för att hänga med oss i nya lägenheten. O första natten ska sovas där. <3

Och en liten tripp till London planeras för mig, Niklas och Sigrid. Kollade lite priser igår och tror vi kan komma under 4000 för alla tre med flyg och boende. Najs. Ska bara fixa sponsring för deras del.

Och om en vecka blire Linköping!

Bygga bo

Visst börjar det likna nåt?! ;)


Home sweet homeValle med ros

Vilodag

Idag har det regnat och jag är helt slut av sviterna efter att ha lyft möbler igår. Vilat hela dagen och längtar efter att energin ska återkomma..... Och att vi ska komma tillrätta i nya lägenheten.


Jag och min gullunge

Äpplen

Nu är flytten påbörjad på riktigt. Jag och Niklas har flyttat över hälften av alla sakerna. Började bli alldeles snurriga på slutet. Niklas glömde att stänga dörrar och slocknade direkt vi kommit tillbaka till mamma. Jag förla attesterings-lappen för färg och hittade den sen nedpackad i en låda i nya lägenheten. Ska försöka måla lite i köket. Bor hos mamma ett tag tills vi fått ordning.

Valle vägrade sova middag idag så vi tog ett bad sen slocknade han kl 19. Mys! Han har lekt hela veckan i mormors trädgård medans jag har jobbat. En trehjuling har införskaffats som är mycket populär. För att inte tala om alla äpplen som ligger på gräsmattan.


Sova är underbart

Jaha det här blev ju en ambitiös dag. Kom hem från jobbet sjukt taggad på att flytta kartonger. Niklas var dock fortfarande sjuk, inget bra skick att hjälpa till alltså. Valle är med mormor på Tjörn så jag tänkte va fan ska jag hitta på, jag flyttar sakerna ändå. Skulle ju bara äta o kolla ett avsnitt Lost först medan jag smälte maten.

Ett avsnitt blev snabbt tre och ögonlocken blev allt tyngre och sen vaknade jag nu. Gud så skönt att sova med gott samvete, alltså att jag inte ska jobba helg. Har dock legat och halvdrömt om flytten. Såg framför mig hur jag lyfte hög efter hög med lock och ställde på en pall. Ryckte sedan till och rättade mig själv: Lock flyttar vi på jobbet, på fritiden äger vi kläder, böcker och möbler... :S

Lite mycket jobb det senaste kanske? :)

Fina

Så idag vart det lite häng med Fina för Valle och mig efter att jag slutat jobbet. Trevligt! Får passa på då hon inte vet hur länge hon stannar i Sverige innan hon drar till Australien igen. Hmm. Ibland känns mitt liv inte alltför exotiskt. Men kanske bara inbillning.

Annars har jag i princip slutat spela Farmville, till förmån för det riktiga livet. Och med det riktiga livet menar jag säsong ett av Lost... :) Som var så spännande att jag plöjde tre avsnitt igår kväll och kom i säng alldeles för sent och var sen till jobbet. :] Men veckan har gått sjukt fort och imorn är det fredag och inget mer dagskift på fyra veckor för min del. Gött.

I helgen blir det nog mest flytt. Väntar på att min sjuka bror ska sluta vara sjuk och sluta ligga i horisontalläge på soffan. För att istället vara frisk och ligga i horisontalläge på soffan. ;) Han ska hjälpa till och flytta så jag kommer vaka vid hans sida tills han är frisk. Så han inte får för sig att smita. Disciplin!

Ska nog målas i köket också. Kaklet. Och inhandlas fönsterbräden, hyllor, byrå, badrumsskåp, speglar, blommor, korgar, ännu fler speglar, ännu fler hyllor och köksfläkt. Varav det sistnämnda är det enda som ska inhandlas snarast, fläkt finns nämligen inte alls i köket (!). Nu: Lost! :)


Fina och jag på Scruffy Murphy's i Sydney, puben jag o Jonny träffades på btw

En låda

En låda var vad jag orkade lyfta till nya lägenheten idag. Annars händer inte mer än att jag försöker hålla mig vaken mellan kl 16 och 18 när jag kommit hem från jobbet. Somnar man då är det inte en chans att man somnar på kvällen. Och är jag vaken till 18 så är jag pigg igen. Och ännu piggare efter kl 21.

Lustigt det där. Nu har Valle just somnat så ska tvinga min sjuka bror att kolla på film med mig.

Jag lever

Ifall det var någon som undrade. Men återigen dagvecka så jag jobbar, sover och flyttar. Hmm. Inget bra o blogga varken på dagveckan eller kvällsveckan. Tål att funderas på. Och inte gör man något särskilt heller, utöver att jobba. Skumt. Ett spontant IKEA-besök blev det i alla fall. Innan Jonny drar till Norge imorn.


Finfint kort på Niklas och Sigrid som jag stal från Facebook. :)

RSS 2.0