Hög IQ

Läste någonstans att en timmes planlöst surfande på internet höjer din IQ. Fatta hur smart jag har blivit av de senaste dagarna i så fall, här snackar vi inte EN timmes surfande, snarare TIO! :) Och hittade nyss denna sidan som gjorde fick mig att skratta:

 http://failblog.org


56 days

Alltså förlåt mig mina kära läsare! Jag vill verkligen inte vara den här negativa personen som man blir deprimerad av och tycker synd om. Men just nu är det såhär. Han har lämnat mig igen. Jag är skitledsen och mår asdåligt naturligtvis. Bortsett från den stora sorgen att jag och Jonny inte kommer bli gamla tillsammans och bo ihop i nåt hus... Och föda upp ungar.. Så är ju sorgen stor att Valle inte kommer växa upp med oss tillsammans. Han kommer ju inte ens minnas oss vara ihop. Så ja, ett stort jävla misslyckande är vad det är.

Å andra sidan så vet jag ju att det kommer gå över. Hur sorgligt det än känns just nu så går det ju alltid över. Enligt mig tar det ett år. Enligt How I Met You Mother tar det 56 dagar. Så ge mig 56 dagar i alla fall. Och hey, 6 dagar har ju redan gått!

Det enda positiva med den här soppan som kallas mitt liv är att träningen går kanon. Ett utmärkt sätt att få ut mina aggressioner. För förbannad är jag kan jag lova.Jag och mina helsystrar


Smile

Så jag tog en liten promenad nyss med Valle i vagnen så han skulle somna. Min mössa är i tvätten så jag tog på mig mina fina svarta öronmuffar... Går bara en liten sväng runt huset - och möter en annan mamma med barnvagn och svarta öronmuffar. :)


Pga av vädret har det blivit många små promenader de senaste dagarna, bara runt husen i Gamlestaden. Jag spanar och spanar, kikar in genom fönster och tittar på uppgångar och balkonger och in på gårdar. Och har kommit fram till att det antagligen finns många 3:or med balkong som tillhör Poseidon, som jag skulle kunna tänka mig att bo i. Inte för att det är aktuellt just nu, en 1:a på 36 kvm duger alldeles utmärkt åt Valle och mig, men längre fram har jag väl tänkt oss nåt större. Alltid trevligt att drömma.Every day is exactly the same

Idag...... vill jag inte vara med alls. Längtar redan efter att dagen ska ta slut. O har inte ens ätit frukost än.

http://www.youtube.com/watch?v=rp3Xy2q6TBI


--------------------------------------------------------------------------------

Det hade snöat i över en vecka och var snö överallt. Efter en dag med plusgrader har nu all snö smält och det är vatten överallt. Vilken fin metafor det är för mig idag.

Foton

Vädret har som sagt varit lite kaotiskt. Här är utsikt från vårt fönster, resp mammas bil vi körde i söndags:

Gigantiska istappar och Gamlestaden by winter:Någon har lärt sig att klättra upp på saker....:Äter senap och pratar i telefon med senap:Liten knatte på promenad:
Mammas duktiga lilla hjälpreda! Som hjälper till och städa köket: 


Februari 2010

Hmmm. Mitt nyårslöfte för 2010 var att få ordning på min ekonomi - en gång för alla! Men något har blivit fel i beräkningarna denna gången också. Har just betalt räkningarna för denna månaden och kan, utan att gå in på onödiga detaljer, konstatera att februari 2010 var en svart månad för min ekonomi. Alltså leva på krediten i en hel månad. Nedräkning till nästa löning har redan börjat.

Som om inte resten av livet är en enda stor röra för tillfället! Och lyckades på toppen av det hela få p-böter igår morse... Alltså inga såna där "små" händelser för 300 spänn, utan hela 800kr! För att stå i en korsning! :S (Hur länge hade jag haft körkort?!). Insåg sen att istället för att klaga på att få böter dagen efter att Jonny lämnat mig igen, så slog det mig jag borde vara glad jag fick böterna nu. De kan ju som inte göra min dag värre än vad den är! Hade jag fått böterna en riktigt bra dag, så hade ju dagen varit förstörd.. Ah, livet från den ljusa sidan! ;)

Min kurs i ryska började igår. Riktigt roligt! Vi kommer antagligen hålla på med alfabetet de första tre lektionerna, då de skriver med kyrilliska tecken. Alltså latinska bokstaven B står för V, H är N. Siffran 4 är en bokstav i alfabetet uttalas cha, likaså siffran 3. Helt galet! Skrattade massor, det såg ju helt galet ut! Sen var det en bokstav som var en blandning mellan q och p.. Ja, ni förstår grejen.... :)

Nu ska här pluggas, för Valle sover middag. Och jag vill göra ett gott intryck för läraren nästa lektion, eftersom jag inte gjorde ett superbra första intryck... Försenad, hade helt missat att man skulle köpa en bok och hade glömt anteckningsblocket i bilen. Tja, ni vet? Varför ska man vara seriös...?


Nickelback

If Today Was Your Last Day Lyrics

My best friend gave me the best advice
He said each day's a gift and not a given right
Leave no stone unturned
Leave your fears behind
And try to take the path less travelled by
That first step you take is the longest stride

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past?
Donate every dime you had?
If today was your last day

Against the grain should be a way of life
What's worth the price is always worth the fight
Every second counts 'cause
There's no second try
So live like you're never livin twice
Don't take the free ride in your own life

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past?
Donate every dime you had?
Would you call those friends you never see?
Reminisce old memories?
Would you forgive your enemies?
Would you find that one your dreaming of?
Swear up and down to God above
That you'll finally fall in love?
If today was your last day

If today was your last day
Would you make it up by mending a broken heart
You know it's never too late
To shoot for the stars
Regardless of who you are
So do whatever it takes
'Cause you can't rewind
A moment in this life
Let nothing stand in your way
Cause the hands of time are never on your side

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past?
Donate every dime you had?
Would you call those friends you never see?
Reminisce old memories?
Would you forgive your enemies?
Would you find that one your dreaming of?
Swear up & down to God above
That you'll finally fall in love?
If today was your last day


Deep

Valle är inne i en väldig mamma-period. Både på gott och ont. Det är såklart mysigt att han nästan bara vill vara med mig. Men lite jobbigt då han typ tror man övergivit honom för alltid bara man ska ta en dusch. Han har varit väldigt svår att lägga på kvällarna den senaste veckan. Igår tog det över en timme och slutade han fick somna i min säng, med mig bredvid.

Det har varit ett par inne-dagar för oss de senaste dagarna pga vädret så har nästan funderat för mycket (trodde jag inte man kunde göra, men nu är jag säker). Där i sängen låg jag i alla fall igår kväll, med Valle bredvid mig, och funderade. På samma plats på denna jord, i samma lägenhet, i samma säng som jag brukade ligga och fundera när jag var gravid.

Över livet. Hur det har varit, hur det har blivit, hur det kommer att bli. Hur saker blivit över förväntan. Över saker som inte blivit riktigt som man tänkt sig (varför ska man alltid tänka sig saker?! Det blir ju aldrig som man tänkt sig ändå!). Över stora val man gjort här i livet som satt en i den situation man är i nu. Över stora val i livet som man kommer göra, som kommer förändra ens framtid... Och den eviga frågan vart man egentligen är på väg?! Who knows...?

Hur som helst hjälpte vi pappa att flytta igår. Ett dagsverke. Är slut i hela kroppen! :) Idag är solen framme och det är kanonväder, trots kyla. Har lite svårt att bestämma mig vad jag ska göra när Valle sover middag.... Ska man ta en promenad? Gå och handla? Köra ett pass med hopprepet och ta en lugn dusch? Jaja, vi får se vad det blir... Ha det gött.


Ännu mer snö

Ja inte lätt att göra nånting i detta vädret! Jag väntade i fyra timmar på att någon skulle skotta gården så vi kunde gå en sväng med barnvagnen... Ska inte hyresvärdar göra det? Hur som helst hände inget så vi pulsade iväg till Konsum en sväng. Skönt att komma ut. Segt att dra barnvagnen baklänges i typ 30 cm snö.. :S

Jag löste gåtan med p-biljetten också. Dom kan ju skrapa bort snön från rutan! Fan va bright man är ibland! :]

Så nu blir det datorn en stund för mig medan Valle sover middag. Sen behöver jag verkligen aktiveras! Men vi har ett hopprep, en pilatesboll och en yoga-matta här i lägenheten så borde inte vara alltför svårt att hitta på nåt... Här kommer lite foton så länge..

Någon tror att han är pytteliten:

 


Vädret idag...:


Var på Ikea en sväng med Angela igår och köpte fina lådor att förvara mitt smink i...:Vädret idag

"Klass 2 stora snömängder/drivbildning

    Bohuskusten+Göteborg: Fram till söndag morgon snöfall med en del avbrott, risk för 20-30 cm. Vinden måttlig eller frisk nordostlig, med tidvis hårda vindbyar. I allmänhet kallare, i natt 10-15 minusgrader.

Prognos för NORDVÄSTRA GÖTALAND

Mulet och ihållande snöfall, från i sent i dag eller i natt med avbrott. 15-30 cm, lokalt risk för mer. Nordostlig vind, med hårda vindbyar, vilket innebär drivbildning. 5-10 minusgrader, kallast i norr och i natt 10-15 minusgrader."

Källa: www.smhi.se

Helt galet!

----------------------------------------------------

Uppdatering: Så till den filosofiska frågan om p-böter....: Om det snöar så man inte kan se biljetten i bilen, måste man då ha en giltig biljett?! Råd?


Det snöar

Det snöar fortfarande hur mycket som helst här! Har ju snöat sen klockan  17 igår... Nu är vi hos mamma och tvättar, Valle ligger ute och sover. Vet inte varför jag fick den ljusa idén att åka hit med tvätten. Hade varit såå mycket enklare att tvätta hemma. Men men... Orka boka tvättid liksom... :)

Inga foton denna gången då kamera och sånt är kvar hemma. Funderar på att åka en sväng till Ikea lite senare. Svårt att göra nåt annat i detta vädret när jag inte har barnvakt. Och som jag grämer mig att jag köpt träningskort på Kristinedal, som har barnpassning från 2 år, istället för Life i Kortedala som har barnpassnig från 3 månader. Det ger ju inget att bo nära då, kan ju inte gå dit om jag har hand om Valle... :S

Jag - en arbetsnarkoman?!

Idag har varit en riktigt seg dag. Varit på jobbet en sväng i morse för härdplatsundersökning och skrivit ut lite papper. Dom ringde och ville jag skulle jobba, men kan verkligen inte då jag inte har barnvakt. Herregud, jag är verkligen inget bra på att vara ledig! Och mina lungor var ok btw.

Jag väntade nästan en evighet på att lyckas söva Valle inomhus så jag kunde snooza en liten stund. Men vaknade med ett ryck efter en stund av oro att få parkeringsböter. Så ut o flytta bilen några millimeter. Måste verkligen styra upp boendeparkering snarast!

Sen ska vi nog till mamma en sväng och tvätta. Innan dess måste vi handla tvättmedel. Tänkte först skippa det hela och bara slappa. Men det kommer nog kännas bättre att göra det idag. Ni vet som uttrycket säger: Uppskjut inte till morgondagen det som kan göras idag. Men att skjuta upp saker är jag expert på! Och jag gillar det inte... :)Money money money

Problemet med att göra en budget är att det alltid dyker upp oförutsedda utgifter. Jag ska inte gå in på detaljer mer än att det börjar på p och slutar på -böter.... :) Men men... Önskar bara jag kunde säga att konserten var "Larger than life".. Men "okej" är väl en bättre beskrivning då bloody Rammstein inte spelade Stripped. Måste blitt nåt fel - det var ju den låten jag ville höra! Kanske den enda låten jag ville höra.. :)RAMMSTEIN

Angela tittade förbi en stund igår kväll. Trevligt att sitta och prata lite. Inget alltför avancerat en måndag kväll... :)

Idag har jag stora planer! Det bär av till Malmö med Marianne för att kolla Rammstein live!! Närmast på schemat står Öppna förskolan där Valle ska få bekanta sig lite närmare med sin morfar, då det är han som ska ta hand om ungarna ikväll/inatt(/förhoppningsvis imorgon bitti...). Min första riktiga konsert btw...

Sen i veckan ska jag verkligen ta mig tid för bloggdesign här. Det står ju för guds skull inte ens vems blogg det är på startsidan! :) Så Johanna: Ja, det var planen. :)

Stripped -Rammstein live i Frankrike


Världens bästa band?


Julia och Marlon

Idag har jag och Valle hälsat på Julia och Marlon. Mycket trevligt! Marlon är 8 månader och han ville klappa Valles långa hår... :) Valle somnade som en stock i bilen efteråt.
Sen har vi vinkat av våran pappa/karl som åkte till Norge. Får se hur vi klarar oss utan honom i dryga två veckor.. (L)


Alla hjärtans dag

Denna härliga söndag har jag handlat, tvättat och städat. Vi har varit hos min farmor och farfar och fikat (värsta duktiga barnbarnet jag är som hälsar på alla släktingar). Jag har varit i massage-stolen på gymmet och sen BodyPump. När jag kom hem hade Jonny gjort favoritmaten med kyckling och bearnaise-sås så vi hade värsta romantiska middagen medan Valle kollade på Teletubbies (nya barnvakten, ha ha..). Och strax ska vi kolla på Face/Off med min favoritskådis alla kategorier - John Travolta! :) I am the biggest fan!Vad har ni haft för er denna söndag??


Invigning...

....av nya datorn sker just nu! :) Fick ett ryck igår och köpte mig en som fungerar. Har använt Jonnys hittills, men då han åker till Norge imorgon skulle vi koppla in min gamla... Och insåg att den var förbrukad. Så iväg och spendera alldeles för mycket pengar på en ny. Känns riktigt bra.

Jag klarar mig knappast utan dator. Gör ju allt på datorn... Plus att jag vill ha en som funkar, dels för bloggen och dels att jag kommit in på två distanskurser som jag ska ta tag i under veckan.

När Valle sover under dagen brukar vi lägga honom i vagnen utanför fönstret. Nu har det hänt två gånger: En granne går förbi och tror att pojken är övergiven... Ursäkta liksom? :) Skulle man lämna ett barn bara sådär? Fattas bara att någon tar honom någon dag... :)


Gubben i lådan

Valle busade (eller snarare posade) i en låda igår.....:Titta...

...vad vi hittade hos mormor och morfar!

En häst som Miranda gjort i träslöjden när hon var liten.... Notera att svans och man är gjorda av Mirandas hår, snacka committed! :)

Fredag idag

Då jag hade en riktigt jobbig dag på jobbet igår så tänker jag idag glädjas åt att jag inte ska jobba. :) Närmast på schemat står lunch hos min mormor och morfar i Lerum.

Det har varit lite dåligt på fotofronten det senaste, närmare bestämt har jag knappt knäppt ett foto på Valle sen jag började jobba i december. (Och nyårsafton var batteriet slut i kameran - det har aldrig hänt tidigare...) Men nu är det skärpning! Eller i alla fall snart...

Så länge kan jag bjuda på detta:


This is me


Jag som brunett, med Jonny hemma hos Agneta

Ny blogg

Ny stad och ny hårfärg kräver, som ni säkert förstår, en ny blogg. :)

Skall återkomma då jag lärt mig hur detta stället funkar...

RSS 2.0