Blondin kör bil

Det här var en riktigt trist dag. Skulle hängt med på jazz-dans idag men har alldeles för mycket träningsvärk för det, efter ridning och skoterkörning.

Så en tråkig dag kräver en gullig frisyr, lite shopping och en rolig historia.

Fixade till håret, lämnade bror, sambo och son i garaget och åkte in till stan och handlade lite ytligheter. Och här kommer en rolig historia på beställning:

"Det var en blondin som körde en bil. Så körde hon för fort och blev stannad av en polis. En kvinnlig polis.

-Får jag se på körkortet? frågar polisen.

-Vad är det för någonting? undrar blondinen.

-Ja, men det är ett litet kort med en bild på dig själv som du har i handväskan, svarar polisen.

Blondinen letar och rotar i väskan och får fram en spegel där hon ser sig själv i. Den här måste det vara, tänker hon och visar upp den för polisen.

Polisen ser också en bild av sig själv i spegeln och utbrister:

-Jaha, jag visste inte att du också var polis!"

Ganska gullig friss eller vad sägs? :)

Lika barn leka bäst?

Flickor pratar med flickor. Och pojkar pratar med pojkar. Så känns det ibland. Vet inte vad det beror på riktigt.

Igår hämtade vi upp Niklas i Bastuträsk. Grillning med skotrar och ungar blev det under dagen. Valle var också med men det hade han ingen aning om då han sov i hundpulkan före, under och efter grillningen. Killarna körde lite skoter och Sandra tog med Niklas ut på en ridtur.

Kvällen avslutades i Båtvik. Trevligt att sitta och surra och äta en av Johanna helt perfekt tillagad kladdkaka! :) Mums.


Lilla sångfågeln

Nyinspelade låtar av våran lilla sångfågel...


Den tredje dagens kyla

The third day comes a frost - a killing frost

Boktips!

Svinkallt vart det idag. Vi tog en skotertur till ICA igår och var laddade att ut o köra idag. Vädret satte dock stopp för det. -20. Nu är det lite bättre, "bara" -14. Brrrr så kallt. Går inte att vara ute! Även om man skulle lyckas klä sig själv lämpligt så fryser ju Valle till is.

Jonny är med Valle och kusiner på Leo's lekland. Ingen av bilarna startar. Segt. Själv tänkte jag gå och simma senare. Ska se om jag ids.

Sitter annars mest och drömmer om att skaffa sköthäst i Göteborg. Har sett några prisvärda fina förslag på blocket. Detta låter väl ganska trevligt? "Har en underbar 8-årig valack imp. ifrån Holland som söker en trygg, modig ryttare med mjuk hand främst för hoppning." för 500:- var 8 vecka. Är inte helt hundra på att jag är en modig ryttare med mjuk hand dock....

Men ska leta vidare. Dags att ägna mitt liv åt någonting.

Visst blir man sugen?

Frisk me

Magsjuka is in the house! Först Jonny och nu hans mor. Jag och Valle är dock förskonade hittills.

När jag tänker efter så är jag visst helt vomit free since 2008 !

Och om man bortser från förlossning så har jag inte spytt i nyktert tillstånd sen innan jag flyttade hemifrån då jag var 20. Fan, nåt gör man rätt i alla fall! :)

Den starkaste överlever - anyone?! :P


Ja denna bild dök upp när jag sökte på "frisk" :)

Fear

Knowing what you have to do......... And refusing to do it.

Detta är då min dermal, på väg ut ur armen som vägrar lossna. Och jag vägrar rycka den. Outch!

Svääärje

Ja då var man tillbaka i Svedala igen. Snöstorm dagen till ära när jag anlände sent söndag kväll. Igår gjordes mest ingenting med ursäkten jetlag. Skyller även på den att jag somnade med Valle ca 19:30. Jag somnade garanterat först.

Vaknade pigg som en lärka (nåja..) kl 06:30. Även då före Valle. :) Sen bar det av på spark till Båtvik. Skönt att vara ute i det kalla/friska vädret. Även om fordonet spark numera har hamnat på listan över saker jag aldrig mer vill använda. Hur tungt som helst, även nedför.

Nu ligger resten av familjen och snoozar. Jag ska kolla på en film. Så roligt kan man ha en tisdag. För det är väl tisdag...? Man blir ju lite snurrig av att flyga länge. Lite sådär allmänt förvirrad bara.

Bra att veta det här landets ambitioner
Valle i ny-overallen va eager till o hoppa på sparken
Såhär glada var vi före sparkturen. Tur vi inte tog några efter-bilder :)

Parodi

Såg en intressant bok på flygplatsen i London. Inget jag tänker köpa dock.

Kopian

4 8 15 16 23 42

Det nalkas en mycket intressant flygresa. Hela 22 timmar i luften med ett plan. Sen 8 timmar i London, 2 timmar i Stockholm och sist men inte minst Luleå. Känns som att jag bor på olika flygplatser.

Nu är jag på plats i Sydney och det känns bra. Har kommit på att jag tycker om att flyga. Brukade alltid vara rädd att planet skulle krascha men det är jag inte längre. Efter att ha kollat på Lost. För om planet kraschar så är det ju menat. Och man dör inte i så fall. Inte av det, utan blir skjuten i skogen på en ö av någon av sina medresenärer. :) Filmtips alltså! Har snöat in på säsong 6 nu... Och ja jag vet, serien var ju lite konstig där i säs 2 och 3 med dom där numrena (se rubriken) men det ordnar upp sig senare.

Hur som helst Sydney var det ja. :) Allt är sig likt. Pulserande storstad och värme! Känns lite trist att åka hem men så är det ju när man är mamma, man kan ju inte vara utan sitt barn.

Och en sak jag verkligen kommer sakna med Australien ser ni nedan...

Crackers and cheese ready to go

Svampbob fyrkant

Dags att klargöra lite saker. Brisbane ligger ju alltså ca 7 mil norrut härifrån. Vattnet som kommit dit har gjort att ån som går genom staden svämmat över. Tydligen var det stora översvämningar 1974 och då byggde man en damm för att förhindra att samma sak händer igen. Den är nu full och man släpper på vatten under "kontrollerade former"  för att tömma om jag förstått saken rätt.

Jag antar att vattnet borde spridas ut åt alla håll och inte komma farande bara söderut till Surfers. Men det känns aningen olustigt ändå. Jag skulle egentligen flyga från Brisbanes flygplats på lördag. Den är fortfarande öppen. Men bussar och liknande mot Brisbane är avstängt så man är ju inte så sugen på att åka ditåt alls.

Exempelvis häromkvällen på hostelet var det ett biluthyrningsföretag som vill anlita backpackers till att flytta 150 bilar ut från Brisbane under natten. Så alltför långt borta är det inte ändå.

Det har öppnat evakueringscenter i Brisbane med flera tusen personer i och då har man ännu inte räknat de som flytt till släkt och vänner. Riktigt obehagligt är hela grejen. Så jag tar mitt pick och pack och flyger till Sydney från Gold coast-flyplatsen (som ligger söderut som tur är).

Nej det var inte jag som matade fladdermusen, jag höll i kameran.

Och jag har hittat mig årets ful-snygga bikini som inhandlats. Med Svampbob fyrkant på! :) Tack Jay-Jays... ALLA småbarnen kommer vara sååå avis på mig. :)


Fladdermus äter banan

Här på hostelet har det blivit lite väl mycket häng alltså. Men tur att det kommer exotiska djur hit också! :)

Fågel rotar i soptunnan
En fladdermus
Fladdermus smakar banan
:)

Syndafloden

Ja det verkar inte bättre än att självaste syndafloden drabbat Australien. Det har regnat här i Surfers i 8 dagar nu och det regnar inte lite heller.

Tur man har hela säsong 6 av Lost på datorn så man har något att göra.

"The flood disaster" visas på tv hela tiden med uppdateringar om hur vattenmassorna rör sig. Tydligen har vattnet nått Brisbane senast nu.

Det känns inte speciellt lovande om jag ska vara helt ärlig.

Toowoomba drabbades av en "inland tsunami" under natten där 8 människor dog och över 70 saknas.

Detta i kombination av hemlängtan efter min lilla Valle har resulterat i att jag bokat om hemresan.

Så härnäst: Shopping som aldrig förr då hela reskassan ska brännas innan planet lyfter...


Systembolaget, åklagare och nakna britter

Man träffar så mycket roliga människor när man reser!

Så lustigt det bor en tjej från Kanada här på hostelet. Hon jobbar på Sea world. Hon har varit ledig i två dagar nu och ligger bara och sover på soffan. :) Roligt. Vi har pratat lite och jag antog att hon jobbade på ett kontor som hon nämnde. Sen berättar hon att hon är åklagare! Lost. Hon tjänar visst hur mycket som helst och har två lägenheter. Men nu är hon här ett år och säljer varmkorv på Sea world alltså.

Hennes kompisar var här på hostelet igår så vi satt på balkongen och drack lite öl. Killen berättar att han har en tendens att alltid klä av sig naken när han blir full. Och berättar vidare om en barbeque han var på för ett tag sen, där hans kompis 5-åriga dotter var med, och han gått runt naken där klockan två på dagen. :) Vidare berättar han att han alltid brukade sova naken men slutade efter en resa han gjort. Där hade alla sovit i en stor sal och han hade vaknat två på natten och folk fortfarande var vakna och satt och pratade. Så låg han där på rygg utan täcke. Pinsamt.
Idag har jag varit en promenad på stranden. Halvdåligt väder och började regna. Så nu, hänga på hostelet tills utgång ikväll.

Tänkte på hur lustigt det är när man är svensk och är van vid Systembolaget. Här heter det minsann Bottleshop. Även BWS - Beer Wine Spirits och Liqour Land. Något för Sverige? Tänk er själva: Flaskaffär, Öl Vin Sprit eller Spritlandet? :)

Skyskraporna når hela vägen till stranden :)

Sun struck

Jag köpte mig en solskyddsfaktor igår i varje fall. För att i affären bli uppläxad om att jag inte bör vistas i solen över huvud taget med min bränna. Lägligt att det inte är någon sol ute då.

Det regnade så mycket att jag seriöst övervägde att köpa mig en regnponcho. :)

Kärt återseende med Kajsa blev det till lunch. Vi åt och drack på Waxy's och pratade gamla minnen. Jag skulle nog skippat ölen eftersom jag är så uttorkad. Somnade klockan halv åtta. Och vaknade nu klockan 7...

Börjar bli en vana det här med tidiga mornar!

Idag står inköp av australiskt SIM-kort på schemat. Så ska jag försöka övertala Steve att komma på besök från Melbourne. Wish me luck!

Kajsa
Vi

Rainy days

Jag som trodde jag inte skulle ha tid att blogga. Måste erkänna att tid nog är det som jag har mest av. :)

För det första har jag ingen att vara med. Några irländare på hostelet ville ha med mig ut igår. Men var fortfarande jetlag så stannade hemma framför tv:n. När ösregnet kom på kvällen var jag ganska nöjd ändå. Tydligen är det det sämsta vädret på 50 år. Lustigt nog sa dom det när vi bodde här också. :S

Idag var det upp tidigt och promenera igen. Sen kom regnet igen. Ska tydligen regna tills lördag. Segt. Jag hade behövt rätta till solbrännan ju. Har fått en fin bränna efter shorts och linne. Även näsa och panna är röda efter solglasögonen. Påminner lite om en panda! Så stark solskydd ska inköpas och appliceras på väl valda delar. Sen pressa på stranden då. Om det kommer någon sol.

Annars får jag väl gå på solariet. :) Miranda var så arg på mig när hon hälsade på då jag bodde här och hon upptäckte jag hade klippkort på solariet. :)

Ska väl tacka gudarna i och för sig att det inte regnar som det gör uppe i Rockhampton (?). Det rapporteras massor om översvämningarna men tror det mest är norrut i inlandet. För här har jag inget märkt i varje fall.

Snart vankas lunch med Kajsa. Det är efterlängtat.

Vackra hus på Isle of Capri
Alltså ser helt ok ut
Ja get excited ska man visst bli på mitt hostel.... Något tacky

Sleeping Inn

Sleeping Inn Surfers är vad mitt hostel heter. Ganska trevligt. Fräsch dusch och ledig plats i kylen. Hade tur nu också och fick byta till en undre säng. Det var ett ganska stort mellanrum mellan väggen och madrassen och eftersom jag envisas med att ha väskan i sängen så hade massa saker ramlat ner. Nu kan jag istället ha väskan under sängen och "vakta" den. :) Ska visa er logon för hostelet lite senare. Ganska tacky.

Ett annat plus är det trådlösa internet som man kan köpa sig in på som funkar på den egna datorn. Ett minus är att min adapter inte passade till data-sladden. Men från den ljusa sidan kan man köpa sig en riktig adapter på Woolworths (mataffären) för liten peng.

Jag gick och la mig visst vid ett på dagen igår i alla fall. Vaknade 22:30 och fick pratat lite med Jonny. Sen somnade jag om och vaknade pigg och utvilad 05:30. :)

Morgonpromenad stod på schemat så promenerade till Broadbeach, solade lite på stranden, handlade lite i Pacific Fair (stort shoppingcenter) och promenerade hem för lunch.

Kajsa är inte här för tillfället men väntas till Surfers imorgon senast. Ska bli gött o hänga med någon. Har knappt snackat med någon sen jag gick av planet. Känns lite konstigt.

Annars är det bara bra. Varmt. Nästan för varmt. ;) Jobbar på solbrännan men har fått mest färg på axlarna.

Blommor längs min promenad
Jag har sett piggare ut, o inte mycket av stranden syns heller ;)
Hehehe vägskyltar alltså

Nämen titta

Nu är jag på plats i Surfers. Har checkat in på mitt lilla hostel i hjärtat av staden, på Peninsular Drive.

Flygningen gick bra. Hade tur med sittplatsen både till Singapore och till Brisbane.

Nyss har jag tagit mig en sväng på stan men insåg att jag hade alldeles för mycket jetlag för att göra någonting riktigt.

Så blir nog att stryka runt på hostelet tills tidig läggdags. Kan ju påpekas att jag är den enda som sitter o häckar här eftersom det är en kanondag.

Vill sova redan nu men känns i tidigaste laget då klockan bara är ett på dagen.

Det första jag såg som var nybyggt här i stan var ett jättestort hjul... Känns igen månne? :)

Annars längtar jag mest efter Valle..


So long...........

Nu är det färdigpackat och klart..... Ända lilla bekymret att jag inte begärt föräldrapenning.. Lägligt nog låg FK-s hemsida hnere för tekniskt underhåll just idag...

Valle har hjälp till och packat ner lego i mammas resväska!

Vilket äventyr!!!


RSS 2.0