Hamster hamstrar

Puh här går det undan. Skynda skynda. Kurs hela dagarna, 6 veckors utmaning, städning o tvätt, dagishämtning och bus, ringa samtal o styra upp grejer, prata med Jonny o Miranda i telefon, plugga ryska, blogga, läsa nya boken, kolla på Heroes...

Dagens goda gärning, ny bur till lilla råttan..


..mitt sällskap om kvällarna..

..nya boken..


..jag och min gullunge!

10 000 steg?

Med 6 veckors utmaningen kommer den stora frågan hur många steg jag egentligen går på jobbet? Tydligen sjukt många. Skulle önska stegräknare i julklapp om det inte var för att jag redan fått två st som jag slarvat bort innan jag provat den. Hur som helst räknas inte jobbet ändå eftersom träning är det jag gör utöver den vanliga sysselsättningen.

Har inte hunnit skriva så mycket om utmaningen. Men det betyder inte att jag inte tänkt på den. Och jag håller koll. Ska berätta mer när jag huggit in på maxtesten men är lite mycket distraktions just nu....

Hur som helst tänkte bara tipsa om dessa sidor, lika mycket till mig själv som för andra (läs Miranda), de kan vara till bra hjälp:

http://www.stegraknare.se/omvandla
http://www.stegklubben.se/

Stulet och inspirerat av Maya. Nu: Heroes innan jag ska sova som jag borde gjort för länge sen...


Meat Monday

Ja men va seriös jag är ibland.... Var på studiebesök med jobbet på Volvo i Skövde. Vi visste inte hur det skulle bli med lunchen så hade med mackor. Vegetariska naturligtvis eftersom jag ska testa vegetarisk mat på måndagar. Men när det vankades lunch fick vi mat där och där fanns kebab så jag glömde helt av mig! Och i dagarna tre blir det kurs med jobbet så kommer inte göra min mat själv så får väl vänta till helgen o ta igen. Lite typiskt bara.

Nu sitter Valle och jag i soffan hemma och skålar hej vilt med juice... Skåla var visst skoj att lära sig, till skillnad från att säga mamma... :) Han är ju så rolig nu, det har verkligen lossnat med sånger och prat och det händer mycket. Vilket gör honom till ett tacksamt filmobjekt. Just nu matar han mamma med bananchips. :)

Sen vart jag visst Grinchen med julpyntet igår i alla fall...: Brände mig på sockret när jag byggde pepparkakshus vilket resulterade i att jag välte ut glöggen över hela spisen. När Valle kom och nästan trampade i varma glöggen puttade jag undan honom och han ramlar!

Julstämningen var som helt bortblåst och jag blåste ut ljusen och fick trösta lille Valle. Kände mig hemsk! Hur som helst vart pepparkakshuset helt ok. Förresten körde vi förbi ett samhälle idag som hette Valle! Hade dock glömt kamera hemma så får nog ta en liten detour när vi kör norrut vid jul..

Yeee-Ha!

Jul på Liseberg

Idag har vi återigen varit på julmys på Liseberg. Valle åkte karusellen, farfarsbilarna och sagoslottet. Skoj skoj! Kände mig lite som Grinchen som förstör jul efter förra inlägget så nu har inköpts lite glitter o pepparkakshus-byggsats så ska här pyntas till lite i alla fall...


Tomtar och sånt

Julen närmar sig med skrämmande steg. Vad hände liksom? En ny beräkning visade att det inte ens är 6 veckor kvar till Australien... Galet. Är man ens redo liksom?

Och jul! Julklappar som ska planeras och inhandlas. Slog mig också att man kanske ska införskaffa julpynt nu när man har barn. Annars är jag sjukt oromantisk vad gäller julen. Var ska man ha grejerna resten av året liksom? Och julafton ska knappast firas i denna lägenhet. Men nu känns det lite tamt att inte ens ha en ljusstake i fönstret till första advent.

Får bli skärpning nästa år... :) Och här kommer en suddig liten tomte! Får väl mjukstarta med o skicka lite julkort. Kanske.

"Imse Vimse Spindel"

6 veckors utmaning

Hej alla! Har antagit en utmaning på 6 veckor - en träningsutmaning! Lät himla skoj. Och om jag börjar typ idag så hinner jag precis klart innan Australien (om jag inte räknat helt tokigt). Här finns mer info.

Grundutmaningen är att man ska klara av följande:
 • 150 km ska avverkas på frivilligt sätt, ex: cykla, springa, promenera, rida, simma, osv.
 • 30 träningspass ska avverkas. Man avgör dock själv vad som räknas som ett pass.
 • 1 h i plankan
 • 500 armhävningar
 • 20 min jägarvila
 • 4 intervallpass
 • 1 stretch-/meditationspass per vecka
 • 1 valfri och personlig utmaning för hela perioden.

Visst låter det skoj? :) Jag funderade lite på vad jag ska räkna som träningspass. Ska ju samtidigt arbeta och gärna träffa Valle under perioden också så bestämde att en dags lördagsjobb räknas som ett timmes-pass träning ("försvinner" ju annars en hel dag för mig, plus att det är mer än bara min vanliga arbetstid). Plus att annars kommer jag ju inte jobba helg utan träna istället :)

En vecka ska man varje dag springa minst en sammanhängande kilometer, detta får jag alltså göra med Valle i vagnen :P. Dock kommer jag göra inomhus-pass här hemma istället ifall det är snöstorm ute. Storstädning räknas också som ett pass.
Sooooooo, Vecka 1 innebär följande, 5 st maxtest. Man ska skriva ned resultatet och jämföra med nya test i vecka 6.
 • Maxtest 1: Kom så långt du kan på 30 min på valfritt sätt
 • Maxtest 2: Plankan så länge man orkar
 • Maxtest 3: Armhävningar så många man orkar
 • Maxtest 4: Upphopp så många man hinner på 1 min
 • Maxtest 5: Stå i jägarvila så länge man orkar
 • Skriv ned minst 10 saker som du är stolt över/nöjd med.
Vad säger ni, piece of cake?!??! :) Jag utmanar alla som vill följa, samt Miranda. ;)

Sixty years

Idag var vi en sväng hos min farmor och farfar och lekte med Theo. De hade bjudit in med anledning av att det var deras bröllopsdag, idag var på dagen 60 år sedan de gifte sig (!). Med hembakt kaka naturligtvis. Framme på bordet stod bröllopsfoton samt bröllopsbuketten som sparats sedan denna stora dag. Otroligt eller hur? :)

Kanske inte världens bästa foto, blame the photografer

NLP

That's it, nu vet jag vad jag ska bli när jag blir stor! Martina - NLP Practitioner. Där NLP står för NeuroLingvistisk Programmering. Med andra ord om hur hjärnan (neuro) kommunicerar verbalt och icke-verbalt (lingvistik) och olika Program/tankemönster... Jaja, orkar inte hitta en bättre beskrivning nu om man inte ska leta upp stödord haha :)

Riktigt seg i skallen efter heldag med Massor o göra på jobbet, sen hem o vända och sen detta föredrag och sen ryska. Och strax NCIS...

Får återkomma om föredraget, riktigt lärorikt och nu är jag säker, trots att jag var tvungen o dra efter halva tiden. Tills dess lite smakprov:

Ge mig större problem!

Sättet en människa förhåller sig till pengar, förhåller hon sig till livet.

Visst kan ni knappt bärga er?! :)


Gröna Martina

Tja jag kör hårt på den gröna trenden. Grön matlåda packad. Hittade brysselkål i kylen och osäker på hur man tillagar dessa hittade jag den här tråden. Allt lät ju hur gott som helst! Så det går nog att leva på det här. Ett tag i alla fall. :) Kör hårt på hälsostilen här, inte för det är något fel att äta kött, men färdiglagade köttbullar känns lite trist. En god sallad ska man väl också stå sig på ett tag. Har inte heller rökt på hela dagen. Yay me.

Massa saker på jobbet som distraherar, trots att jag är anställd som tappare var det inte mycket som hann tappas idag. Först specialjobb med etiketter då jag vikarierar för en som har hand om det. Sen sitta med projektet som jag håller på med. Kurs igen tre dagar nästa vecka. Och sen fick jag äran att i en timme igår och en timme idag guida runt två gäster, närmare bestämt holländare som ska se hur en fabrik fungerar. Kul även att testa hur mycket teknik-engelska man kan. Vet ni exempelvis vad kolv heter på engelska? Dysa, drivvals, bytta, omrörare, koppling, kopplingsbar, lans? Mycket spännande. :) Gick bra i vilket fall.

Och imorn är det möte mitt på dagen som ska förberedas, och för en annan som vanligtvis står vid en maskin och trycker på knappar måste jag erkänna att presentationen som ska göras i ett dataprogram går något sånär knackigt...

Annars är jag nöjd med att ha jobbat en hel vecka i mina akrylnaglar. Har inte bitit alls! Nästan. ;) Men idag rök en nagel så har pysslat och byggt nya här ikväll.

Och för imorn önskar jag mig inget mer (snö)STORM, vill kunna promenera! Eller förresten just imorn gör det inget, har andra planer. :) Ska på ryska och innan dess NLP-föreläsning.

Oj sicket långt inlägg detta blev såhär sent... Och då har jag inte ens börjat prata om Valle och allt som händer på den fronten... Och det är mycket! Nunda människoätaren ska jag bjuda på också, så fort mamma letat fram sagoboken och jag idats åka dit och hämta den. Fullt upp som vanligt med andra ord! Säger som Cathrine - hur hade man tid att röka? ;) NU - sova!


Nunda och meat free monday

Så typiskt, det var ju VALLE som skulle somna, inte jag... Men vad trodde jag egentligen skulle hända? När jag jobbat dag, hämtat Valle, promenerat en timme och sen lägger mig på sängen och blir kliad i håret? Det var en fälla dock för när jag vaknade till var Valle tillbaka med skatter ur min väska. Som vanligt. Är dock helt färdig så lär nog inte blir några problem att däcka av sen. tsk tsk.

Tänkte prova nya trenden med köttfria måndagar för klimatets skull. Var dock lättare sagt än gjort att hitta något vegetariskt att äta. Vegetarisk pizza till lunch och quesadillas till middag. Och var bra nära att hugga en köttbulle när jag gjorde Valles mat... Tänker inte ge honom vegetariskt - det där är han lite liten för. Får bestämma själv när han blir större. Några receptförslag? Ska även vara galet billigt eftersom jag är snål helt enkelt.

Har ni hört sagan om Nunda människoätaren? Annars ska jag leta upp den, min favoritsaga!

Borta bra men hemma är också bra

Ja då vart man hemma igen. Så kan det gå. :) Lite sliten efter en natt på Stansted-flygplatsen och med en huvudvärk utan dess like. Måste sluta flyga på så obekväma tider. Tur man har en liten Valle som hade längtat efter mamma.

Fick hjälp med resväskan

Detta är roligt!

The world's end?

Ja det har blev ett aventyr utan dess like da Erika var tvungen att aka till Italien i all hast. Wtf gor jag har liksom? :) Men har inte bestamt hur jag ska gora an. Kanns ju som ett misslyckande att aka hem tidigare. Tankte losa det hela med att bli spadd. Men spadamen var bara i Camden pa sondagar. Sa far val aka hit da.

Fick leta land och rike efter ett internet-cafe. Verkar inte vara nagot engelsmannen anvander sig av. Och varfor har alla sa brattom? Ja vi hors.


Hittade denna pub i Camden..

Lilla stjärnan

Just nu sitter mamman och pappan i vardagsrummet och ska kolla på en film. Från sovrummet hör man Valle sjunga, eller ja nynna, Blinka lilla stjärnan. Gulligt eller vad? Här kommer lite andra sköna toner: :)


Ibland

Ibland får man skolka från ryskan, som man betalar dyra pengar för att läsa, bara för att vara hemma och slappa. Imorn blir det London igen. I gryningen känns det som då detta är min kvällsvecka på jobbet. Trots att planet lyfter vid 10. Skoj skoj! :)Acryllic nails

Eftersom jag aktivt försökt sluta bita på naglarna i snart ett år (ja, säkert längre) och lovat mig diverse belöningar, bland annat en tatuering, då alla naglar når ut över kanten och inget hänt. Så var det dags att göra något drastiskt - acryllic nails! Hemmagjort med ett kit. Löjligt enkelt. Få se bara hur länge dom överlever arbete på en färgfabrik. Pappa gissade på 3 dagar..


Anything

Ja här vart det fullt upp som vanligt. Lekte med Leo i lördags och hälsade på pappor i söndags. Och sprang 8 km, Jonny och jag. Gött mos. Två dagar kvar till London.
Gullunge i Lerum

How to train your dragon

Kollade ovan nämnda animerade film igår kväll. Gullig!
Vardagslyx

Nu är Jonny äntligen på plats i Göteborg. Nattbussen hade varit fullbokad så han kunde inte åka från Norge förrän i morse. Lite senare än vanligt med andra ord. Strax ska vi käka sen middag och dricka lite vin. Mys!

Julens godaste snask i år är dock redan korat. Håller ni med?


Lyxfällan

Hej hej här var det fullt upp. Fullt upp med projekt på jobbet plus att vi fått massor att göra och jag vikarierar för en annan person också. Fullt upp med mina små-projekt här hemma, bland annad Projekt styra upp min ekonomi. Har börjat kolla på Lyxfällan där man får smarta tips. Känner sig dock som man har stenkoll på sin egen ekonomi om man jämför med dessa personer som helt gett upp och har typ 100 kronofogdekrav och vägrar öppna sin post. Intressant - var finns dessa personer liksom?

Annars är jag mest irriterad över folk som lägger sig i mina planer, och gruvar dem. Jag menar, ifall jag har lust och resa, vad är problemet? Är det för att jag är mamma eller är det för att jag är tjej? Jag förstår visst att det är en viss skillnad i att resa i arbetet och resa på semester. Men det är ju jävligt lätt att säga, för någon som själv reser jorden runt i sitt arbete. Och jag är nämligen helt övertygad om att detta är mitt liv. Och att jag gör precis vad jag vill med det.

Häromdagen kom stooooora paketet till Valle från släkten i norr!! Tack så mycket!! Fina grejer. Valle har inte ens hunnit kolla på alla saker, än mindre prova alla kläder, men en viss Bamse-bok har blivit favorit. :)

Någon börjar få ganska långa smala ben, eller vad sägs?

Leo

Idag var vi och hälsade på John och Elina och nosade på pyttelilla Leo! Verkligen roligt. Kul även att se hur Valle glatt lekte med John. Inga blygsamheter här inte! :)

Pytteliten var understatement of the year..

..och Valle blev enorm men det var ganska väntat..

Jag läste något mysko i dagens Metro: Det kommer en bok som är en parodi på The girl with the dragon tattoo och heter The dragon with the girl tattoo... Ok en parodi liksom men WTF? :) Men blir nog tvunget och läsa den för att lista ut det hela! :)

Wtf liksom?

Valle och tårtan

Valle var mycket fascinerad av ljusen på tårtan:

Valdemar 2 år

Det har börjat bli svårt att fota Valle då han fått en fix idé av att inte le förrän efter kortet är taget. Känns lite trist att man inte fick till något bra kort på lilla födelsedagsbarnet på kalaset igår. Har också blivit svårt att få bra ljus på korten. Så hade varit grymt kul och ta kort i studio då vi kommer till Norrland (hint, hint). Eller om man skulle få tummen ur och lära sig retuschera..

Jubilaren..
Tack för fina presenter!

Idag hade vi besök av Theo som fick komma hit och busa. Sen käkade vi pizza och kollade på, *trumvirvel*, Teletubbies! Någon tröttnar aldrig. :) Idag blir nog en riktigt tidig kväll, jag är hur trött som helst och har ont i halsen... zzZZzz zom vanligt.

Gullunge

Imorn blir det att jobba dag och sen ska vi hälsa på John och Elina och pytte-lilla nyfödda Leo. Har längtat massor!!!

Flyga drake

Miranda var och hälsade på oss ikväll. Vi gick en kvällspromme, busade massor med Valle tills han självmant ville gå och lägga sig och kollade på Flyga drake. Sjukt jobbig film om situationen i Afghanistan. Eller ja, kanske ett livsöde snarare. Men riktigt bra!

Vi fick även filmat lite lekar här i vardagsrummet. Bland annat hur en gigantisk boll gjorde stora studsen, först på nya datorn men även på Valle. Bus på hög nivå alltså. Skrattade så jag fick ont i magen. :)

Imorgon väntas kalas för vår fina 2-åring!!

Moster visade hur man kan hoppa i sängen..

...:)...

..Valle kan också..

..min sötnos..

..13 timmars rökfrihet firades storstilat

PMI

Kursen jag var på hölls av ett företag som heter Project Management Institute. Den var på engelska och lärde oss att tolka data ur sk control charts och förstå vad ett sådant säger oss. Inför projekten vi ska driva på jobbet. Engelskan var verkligen på tiden att damma av. Det lät bara inte riktigt som det gjorde i huvudet.

Vi fick en låda med massa grejer i. Bland annat en loppa.... (Pappa blir säkert mycket glad om detta är det enda jag minns från kursen, tsk tsk :)
:)

...vi fick även prova att skriva med vänster hand. Vilket gick sådär. Men skämt åsido var det riktigt intressant och lärorikt. Lätt att man skulle vilja vara en konsult som han som höll i kursen. Och mjukglassen vi fick äta var inte heller så dum! Fick bara en föraning om vilket kalori-intag det skulle vara att jobba på ett kontor. :S Så sprang 8:an när jag kom hem idag.
Control chart

Valle har hängt hos mormor både igår och idag. Ska även dit en sväng imorn och busa. Höstlov på jobbet alltså. De hade visst byggt en rutchbana av ett gammalt bord. Valle var helt galen och sprang som en tok när han skulle visa mamma vad han kunde. :) Helt kladdig av svett och klappade händer och hoppade omkring. Får återkomma med foton nu när kameran är i min ägo igen. :)
Ge mig sommar!

Mjukglass

I dagarna 3 är jag på kurs med jobbet. Kursen är beläget till hotell Winn som har som slogan att man får äta hur mycket glass och popcorn man vill. Sweet! :)

Egen mjukglass-maskin alltså, ska se om jag ska knäppa nåt kort..

Nåja

Lite fler kommentarer får det allt bjudas på annars stänger jag ner det här.

RSS 2.0